Pressemeddelelser

Gode eksempler skal inspirere til bedre udbud

10. juli 2018

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har etableret en case-samling bestående af udbud med mærkbare effekter. Formålet er at inspirere offentlige indkøbere til at lave mere effektive udbud.

Danske virksomheder kender konkurrencelovens principper – men oplever ulovligheder

04. juli 2018

Størstedelen af de danske virksomheder kender konkurrencelovens forbud mod karteller og prisaftaler. Det viser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens analyse ”Virksomhedernes kendskab til konkurrencereglerne”. Samtidig har hver femte oplevet, at konkurrenter i branchen har overtrådt konkurrenceloven.

2x4 millioner kroner i bøde for at undgå fusionskontrol

04. juli 2018

Energiselskaberne SEAS-NVE og Syd Energi (i dag kaldet SE) har hver betalt en bøde på 4 millioner kroner for ikke at have anmeldt en fusion, som var omfattet af reglerne om fusionskontrol. De to selskaber henvendte sig selv til myndighederne om sagen.

Adfærdseksperiment: Simple handelsvilkår skaber mere velfungerende markeder

22. juni 2018

Forbrugere, som handler på nettet, er bedre til at forholde sig til handelsbetingelserne, når vigtige betingelser som for eksempel leveringstid, fragtpris og returmulighed præsenteres simpelt og sammen med varens pris. Dermed træffer forbrugerne bedre valg for sig selv, og konkurrencen mellem netbutikkerne om at tilbyde de bedste vilkår skærpes. Det viser et adfærdsvidenskabeligt eksperiment fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

PRESSEKONTAKT

Kontakt presseafdelingen på telefon 41 71 50 98