Udbud

Offentlig-privat samarbejde

Offentlig-privat samarbejde (OPS) er en samlebetegnelse for en række forskellige typer af samarbejde mellem offentlige myndigheder og private virksomheder. Her finder du information om forskellige former for OPS, og styrelsens analyser og aktiviteter på OPS-området.

Hvert år offentliggør Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen publikationen Status for offentlig konkurrence. Publikationen giver et overblik over fakta om danske udbud og udviklingen i hvilke offentlige opgaver, der bliver skabt konkurrence om. 

Status for offentlig konkurrence viser:

  • At andelen af offentlige udbud, der kun modtager meget få tilbud, er faldende.
  • At brugen af fleksible og innovationsfremmende udbudsformer er steget fra 11 til 20 procent siden 2015.
  • At små virksomheder vandt knap 46 procent af alle danske EU-udbud i 2018, hvilket er en lille stigning siden året før.
  • At der blev skabt konkurrence om 25,5 pct. af de opgaver, som vurderes at kunne løses af både private leverandører og det offentlige selv. Niveauet i 2018 dækker over en lille stigning i statens konkurrenceudsættelse, status quo i regionerne og et marginalt fald i kommunernes konkurrenceudsættelsesgrad.

Sidst opdateret: 19. december 2019

 

KONKURRENCE I KOMMUNERNE

Danmarkskortet

Danmarkskortet viser, hvor mange udbudsmulige opgaver kommunerne samlet har konkurrenceudsat i 2018.
gå til Konkurrence i kommunerne - Danmarkskortet

Tilmeld dig nyhedsbrevet: Nyt om udbud

I nyhedsbrevet orienterer styrelsen løbende om de nyeste vejledninger, udbudsregler, arrangementer om udbud og andre nyheder om udbud og indkøb.

For at se dette indhold, skal du acceptere cookies.