Konkurrence
Vi opsporer og griber ind over for overtrædelser af konkurrenceloven, herunder karteller. Vi godkender større fusioner og udarbejder analyser af markedsforholdene med henblik på at skabe mere velfungerende markeder. Når vi håndhæver konkurrenceloven udgør Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sammen med Konkurrencerådet en uafhængig konkurrencemyndighed, og det gælder også de analyser, som vi udarbejder i regi af Konkurrencerådet.
Seneste nyt om konkurrence
Se alle nyheder-
Forenklet anmeldelse af Telenor Norge AS, Aker Capital AS og Cognite AS' stiftelse af et selvstændigt fungerende joint venture
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af Telenor Norge AS, Aker Capital AS og Cognite AS' stiftelse af et selvstændigt fungerende joint venture.
-
Nye krav til sider med søgeresultater og brugeranmeldelser
En ændring af markedsføringsloven træder i kraft i dag. Den skal blandt andet gøre det nemmere for brugerne at gennemskue sider med søgeresultater og brugeranmeldelser. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har bistået med det lovforberedende arbejde, herunder udført et adfærdsvidenskabeligt forsøg om visning af søgeresultater.
-
Norlys' køb af Verdo Tele
Konkurrencerådet har godkendt Norlys’ køb af selskabet Verdo Tele, og Norlys overtager dermed fibernet i Randers og Hobro. For at opnå godkendelsen har Norlys over for Konkurrencerådet afgivet tilsagn, som skal sikre, at fusionen ikke forringer konkurrencen.
Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof
Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.
Konkurrenceloven er relevant for alle virksomheder
Karteller er ulovlige
Har du spørgsmål angående konkurrenceforhold?
Kontakt en medarbejder i et af vores konkurrencecentre
Pressekontakt
Telefon: +45 4171 5098
Ofte stillede spørgsmål
Ja, det er muligt at opnå straflempelse, selvom man har været initiativtager til kartellet eller spillet en ledende rolle heri. Som ansøger skal man dog være opmærksom på, at der kan være forskellige regler om dette i andre EU-lande.
Hvis man har deltaget i et kartel, bør man altid overveje at søge om straflempelse. Hvis man som køber af en virksomhed kommer i besiddelse af materiale, der kunne tyde på, at den virksomhed, som man er ved at købe, har deltaget i kartelaktiviteter, kan det være en anledning til at søge om straflempelse. Det samme kan være tilfældet, hvis man som ny direktør, bestyrelsesmedlem eller medarbejder bliver opmærksom på aktiviteter i virksomheden, der tyder på deltagelse i et kartel.
Hvis KFST eller SØK er i gang med en kontrolundersøgelse eller ransagning i en virksomhed, kan det være relevant at søge om straflempelse – forudsat selvsagt, at virksomheden har deltaget i et kartel.
Hvis bestyrelsen for en virksomhed bliver gjort bekendt med, at en tidligere direktør for virksomheden har deltaget i et kartel, vil det også være relevant at søge om straflempelse.