Konkurrence
Vi opsporer og griber ind over for overtrædelser af konkurrenceloven, herunder karteller. Vi godkender større fusioner og udarbejder analyser af markedsforholdene med henblik på at skabe mere velfungerende markeder. Når vi håndhæver konkurrenceloven udgør Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sammen med Konkurrencerådet en uafhængig konkurrencemyndighed, og det gælder også de analyser, som vi udarbejder i regi af Konkurrencerådet.
Seneste nyt om konkurrence
Se alle nyheder om konkurrence-
Ønskebørn-kæden har overtrådt konkurrenceloven
Den frivillige butikskæde Ønskebørn har overtrådt konkurrenceloven ved at koordinere priser på baby- og børneprodukter blandt medlemmerne. Konkurrencerådet har afgjort sagen, som herefter fortsætter ved domstolene med henblik på, at Ønskebørn får en bøde.
Læs mere
-
Bankdatas udtrædelsesgodtgørelse halveres
Konkurrencerådet har godkendt tilsagn fra Foreningen Bankdata, som blandt andet indebærer, at datacentralen skal nedsætte udtrædelsesgodtgørelsen for de pengeinstitutter, der er medlem af foreningen. Det sker, efter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har haft betænkeligheder ved, om Bankdatas hidtidige vilkår begrænsede konkurrencen.
Læs mere
-
Vil du være ekstern rådgiver for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i det internationale konkurrencenetværk ICN?
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen søger eksterne rådgivere (NGA’er) til at deltage i ICN’s arbejdsgrupper for karteller, misbrug af dominerende stilling, fusioner, konkurrencefremmende tiltag (”advocacy”) og effektive arbejdsmetoder.
Læs mere
-
Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Polaris Private Equity V K/S’ erhvervelse af aktiver vedrørende DXC Technology Danmark A/S, DXC Technology Norge AS og DXC Technology Sverige AB
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 10. marts 2023 en forenklet anmeldelse af Polaris Private Equity V K/S’ erhvervelse af aktiver og forpligtelser vedrørende DXC Technology Danmark A/S, DXC Technology Norge AS og DXC Technology Sverige AB.
Læs mere
Få notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof
Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.

Konkurrencerådet 2022
Konkurrencerådet har offentliggjort sin første beretning i forlængelse af implementeringen af ECN+ direktivet, der ligger til grund for den nye konkurrencelov. I beretningen redegør rådet blandt andet for sit syn på konkurrencesituationen i Danmark, og hvad rådet især vil fokusere på i den kommende tid.
Konkurrenceloven er relevant for alle virksomheder
Karteller er ulovlige
Har du spørgsmål angående konkurrenceforhold?
Konkurrencecentrene har ansvaret for at håndhæve konkurrenceloven, lave markedsovervågning og sekretariatsbetjene Konkurrencerådet.
Kontakt en medarbejder i et af vores konkurencecentre, hvis du har spørgsmål.
Er du journalist?
Journalister er velkomne til at ringe eller sende en sms til vores pressetelefon.
Telefon: +45 4171 5098
Ofte stillede spørgsmål
Ja, det er muligt at opnå straflempelse, selvom man har været initiativtager til kartellet eller spillet en ledende rolle heri. Som ansøger skal man dog være opmærksom på, at der kan være forskellige regler om dette i andre EU-lande.
Hvis man har deltaget i et kartel, bør man altid overveje at søge om straflempelse. Hvis man som køber af en virksomhed kommer i besiddelse af materiale, der kunne tyde på, at den virksomhed, som man er ved at købe, har deltaget i kartelaktiviteter, kan det være en anledning til at søge om straflempelse. Det samme kan være tilfældet, hvis man som ny direktør, bestyrelsesmedlem eller medarbejder bliver opmærksom på aktiviteter i virksomheden, der tyder på deltagelse i et kartel.
Hvis KFST eller SØK er i gang med en kontrolundersøgelse eller ransagning i en virksomhed, kan det være relevant at søge om straflempelse – forudsat selvsagt, at virksomheden har deltaget i et kartel.
Hvis bestyrelsen for en virksomhed bliver gjort bekendt med, at en tidligere direktør for virksomheden har deltaget i et kartel, vil det også være relevant at søge om straflempelse.