Skip navigation

Synspunkter

Vi udtrykker løbende vores syn på forskellige emner i den aktuelle debat. Herunder finder du debatindlæg, kronikker og synspunkter, som har været bragt i dagspressen eller i elektroniske medier.

 

Et stort bryllup giver ikke altid stor lykke

20. februar 2019

Europa har brug for effektive, innovative og konkurrencedygtige virksomheder. Fusionskontrollen bidrager i høj grad hertil.

Fusioner til gavn for forbrugerne

15. november 2018

Konkurrencemyndighederne skal træffe de rigtige afgørelser til gavn for forbrugerne. Det vil sige afgørelser, som i overensstemmelse med konkurrencelovens regler fremmer konkurrencen, så vi alle kan få glæde af lavere priser, større udvalg og blomstrende innovation.

Misforståelser af Konkurrencerådets realkreditanalyse

05. januar 2018

Mellem jul og nytår har Jyllandsposten og finans.dk bragt artikler, som indeholder nogle påstande om konklusionerne i Konkurrencerådets rapport om konkurrencen på realkreditmarkedet (realkreditrapporten). Disse påstande har vi svært ved at genkende.

Et godt hotel til prisen

31. januar 2017

Et lækkert hotelværelse til en god pris. Det ønske har mange danskere. I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har vi fokus på at sikre effektiv konkurrence på markedet for hotelbooking.

Unødvendigt høje medicinpriser

24. januar 2017

Danskerne betaler mere for deres medicin på apotekerne, end de behøver. Det vurderer Konkurrencerådet. Danmarks Apotekerforening har en anden opfattelse, og det fremgik blandt andet af et indlæg af foreningens direktør, Anders Kretzschmar.

Billigere medicin på apotekerne

06. januar 2017

Danskerne kan få billigere medicin på apotekerne uden at gå på kompromis med de væsentlige sundhedspolitiske hensyn. Konkurrencerådet viste i efteråret vejen hertil i form af 11 konkrete anbefalinger.

Markedet for medicin til apotekerne er låst fast

13. oktober 2016

Apotekerne har det godt. Medicinalgrossisterne har det godt. Forbrugerne får deres medicin, og det offentlige får løst en vigtig opgave på sundhedsområdet. Men det er ikke hele historien.

Plads til forbedring i biografen

01. juli 2016

Slagtilbud på biografbilletter – nej vel? Hvornår har du sidst oplevet din biograf kæmpe benhårdt om din gunst?

Konsortier er velkomne i konkurrencer

27. april 2016

Mindre virksomheder har fået bedre muligheder for at byde på offentlige opgaver, de ellers var for små til.

Aktiv påske gavner samfundet

18. marts 2016

Nogle bruger påsken til at kigge på bolig eller købe et sommerhus. Andre nøjes med at købe nye havemøbler. Der er de heldige, som har købt en rejse til varmere himmelstrøg, og så er der dem, som kigger efter ny bil eller blot et par nye løbesko. De fleste skal nok forære et chokoladeæg eller to væk.