Skip navigation

Synspunkter

Vi udtrykker løbende vores syn på forskellige emner i den aktuelle debat. Herunder finder du debatindlæg, kronikker og synspunkter, som har været bragt i dagspressen eller i elektroniske medier.

 

Få styr på din ret og nyd sommeren

04. juli 2019

Sommerferie er tid til at rejse, slappe af og nyde livet? Eller tid til at klage og ærgre sig? Hvert år modtager både de offentlige og private klagenævn klager fra forbrugere over noget, der ikke var helt som forventet i ferien.

Fusionskontrol handler kun om konkurrence

28. juni 2019

Konkurrenceog Forbrugerstyrelsen arbejder for en effektiv konkurrence, og for at forbrugerne nemt kan træffe valg, der er gode for dem selv.

The Nordic Competition Authorities support a strict merger control regime

27. juni 2019

This article is written by the five Director Generals in the Nordic countries: Kirsi Leivo (Finland), Rikard Jermsten (Sweden), Páll Gunnar Pálsson (Iceland), Lars Sørgard (Norway) and Jakob Hald (Denmark)

Ændring af konkurrenceloven kan føre til karteldannelse

17. juni 2019

Selvstændige erhvervsdrivende er som udgangspunkt omfattet af konkurrencereglerne, uanset om de er journalister, håndværkere eller noget helt tredje. Ellers er der risiko for, at der lovligt kan dannes karteller, hvor konkurrencen sættes ud af kraft, og forbrugerne må betale regningen.

Et stort bryllup giver ikke altid stor lykke

20. februar 2019

Europa har brug for effektive, innovative og konkurrencedygtige virksomheder. Fusionskontrollen bidrager i høj grad hertil.

Fusioner til gavn for forbrugerne

15. november 2018

Konkurrencemyndighederne skal træffe de rigtige afgørelser til gavn for forbrugerne. Det vil sige afgørelser, som i overensstemmelse med konkurrencelovens regler fremmer konkurrencen, så vi alle kan få glæde af lavere priser, større udvalg og blomstrende innovation.

Misforståelser af Konkurrencerådets realkreditanalyse

05. januar 2018

Mellem jul og nytår har Jyllandsposten og finans.dk bragt artikler, som indeholder nogle påstande om konklusionerne i Konkurrencerådets rapport om konkurrencen på realkreditmarkedet (realkreditrapporten). Disse påstande har vi svært ved at genkende.

Et godt hotel til prisen

31. januar 2017

Et lækkert hotelværelse til en god pris. Det ønske har mange danskere. I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har vi fokus på at sikre effektiv konkurrence på markedet for hotelbooking.

Unødvendigt høje medicinpriser

24. januar 2017

Danskerne betaler mere for deres medicin på apotekerne, end de behøver. Det vurderer Konkurrencerådet. Danmarks Apotekerforening har en anden opfattelse, og det fremgik blandt andet af et indlæg af foreningens direktør, Anders Kretzschmar.

Billigere medicin på apotekerne

06. januar 2017

Danskerne kan få billigere medicin på apotekerne uden at gå på kompromis med de væsentlige sundhedspolitiske hensyn. Konkurrencerådet viste i efteråret vejen hertil i form af 11 konkrete anbefalinger.