Forbrugerforhold

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen håndhæver en række forbrugerbeskyttende regler og understøtter rammerne for samspillet mellem forbrugere og virksomheder med det formål at skabe velfungerende markeder, vækst og høj forbrugervelfærd.

Styrelsen bidrager til udvikling af ny forbrugerpolitik og regulering, analyserer markedsforhold samt formidler forbrugerinformation til forbrugere og virksomheder.

Nyheder

Pengeinstitutter sikres frit valg af kontanthåndteringsleverandør

20. december 2017

Loomis Danmark A/S og 47 pengeinstitutter har forpligtet sig til at ophæve en klausul, som blev aftalt, da Loomis og Bankernes Kontantservice fusionerede i 2016. Konkurrencerådet har haft betænkeligheder ved, om klausulen i praksis kunne binde pengeinstitutterne til kun at benytte Loomis til at håndtere kontanter.

Meget begrænset stigning i konkurrenceudsættelsen af offentlige opgaver

15. december 2017

Der blev i 2016 skabt konkurrence om 25,8 procent af de offentlige opgaver, som det er muligt at skabe konkurrence om. Det er stort set på samme niveau som året før. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udgiver i dag ”Status for offentlig konkurrence 2017”.

Ny lov fjerner gebyrer på betalingskort

13. december 2017

Efter nytår forsvinder alle gebyrer på de mest almindelige betalingskort. Forbrugerne kan med fordel undersøge, om de fremover kan få rabatter, bonusser og andre fordele ved at bruge et bestemt kort. Generelt kan den nye betalingslov betyde nye tider på betalingsmarkedet i Danmark.

Indkøbsforening instruerede fotohandlere i at holde prisen oppe

04. december 2017

Indkøbsforeningen Team DS a.m.b.a. har ulovligt koordineret priser på kameraer og tilbehør hos de godt 50 selvstændige, konkurrerende fotohandlere, som er medlemmer af foreningen. Konkurrencerådet har afgjort sagen og samtidig besluttet at politianmelde indkøbsforeningen.

PRESSEKONTAKT

Kontakt presseafdelingen på telefon 41 71 50 98.