Karteller

Har du mistanke om et kartel?

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er afhængig af informationer udefra for at håndhæve konkurrenceloven. Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har mistanke om karteller eller andre overtrædelser af konkurrencereglerne - du kan være anonym igennem hele processen. Du kan kontakte os på følgende måder.

Ring til os
Ringer du på nedenstående telefonnummer, kommer du direkte i kontakt med en af vores efterforskere. Hvis du gerne vil være anonym, skal du ringe fra hemmeligt nummer og ikke oplyse dit navn. Vi er forpligtet til at notere dit navn og telefonnummer, hvis vi bliver bekendt med det.

Du kan ringe direkte til vores efterforskere på 41 93 94 95 mandag til fredag fra kl. 09-16.

Skriv til os
Du har også mulighed for at kontakte vores efterforskningsafdeling skriftligt via en krypteret forbindelse i vores whistleblower-portal, hvor du også kan vælge at være anonym.

Her er det vigtigt, at du gemmer nøglekoden på den kvittering, du får, når du har sendt indberetningen.

Kun med din unikke nøglekode kan du logge ind på whistleblower-portalen og læse beskeder fra os. Vi ser gerne, at vi kan kontakte dig, hvis vi måtte have opfølgende spørgsmål. Det kan være afgørende for vores efterforskning og mulighed for at løfte en eventuel sag. Du kan også vælge at oplyse en e-mail, der ikke kan spores til dig, hvis du foretrækker at kommunikere på den måde.

Skriv til os via whistleblower-portalen her.

Dokumentation
Vi vil altid gerne have så mange detaljer som muligt. Vi vil blandt andet gerne vide, hvad du bygger din mistanke på, og hvor du har dine oplysninger fra. Hvis du ligger inde med dokumentation i form af e-mails, anden korrespondance eller andre relevante dokumenter, modtager vi meget gerne det.

Dokumentationen har du mulighed for at vedhæfte, når du afgiver dine oplysninger i whistleblower-portalen.

 

OM AT SKRIVE ANONYMT VIA DEN SIKRE FORBINDELSE

Uanset om du vælger at oplyse dit navn og dine kontaktoplysninger, eller du vælger at kontakte os anonymt, vil dine oplysninger blive afgivet via en sikker, krypteret forbindelse. Den krypterede forbindelse administreres af en ekstern databehandler med særlig ekspertise i at modtage, håndtere og viderebringe informationer.

Hvis du vælger at være anonym, er du sikret fuld anonymitet - både når du sender os oplysninger, og hvis du vælger at lukke op for videre kommunikation. Den eksterne databehandler sikrer nemlig, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ikke har mulighed for at identificere, hvem afsenderen er..

Muligheden for at være anonym giver personer, som er tæt på en lovovertrædelse og som frygter, at de selv eller deres virksomhed kan lide skade, en mulighed for at kontakte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, uden at myndigheden bliver bekendt med deres identitet. 

Muligheden for at henvende sig anonymt tager også hensyn til retssikkerheden hos den virksomhed eller de personer, som informationerne er rettet mod. Når styrelsen indleder en undersøgelse på baggrund af en anonym henvendelse, betyder det derfor ikke, at sagen vil blive undersøgt på et spinklere grundlag, end hvis styrelsen har kendskab til anmelders identitet. Tværtimod stilles der højere krav til værdien af informationerne og graden af dokumentation, når afsenderen ikke er kendt.