Skip navigation

Synspunkter

Vi udtrykker løbende vores syn på forskellige emner i den aktuelle debat. Herunder finder du debatindlæg, kronikker og synspunkter, som har været bragt i dagspressen eller i elektroniske medier.

 

Karteller gør ondt

27. januar 2015

28 københavnske byggefirmaer har modtaget et bødeforlæg for at indgå i ulovlig kartelvirksomhed. Hidtil har 11 af dem valgt at erkende deres skyld og betale bøden frivilligt.

Når konkurrenter mødes

26. november 2014

Ved du, hvad du må – og ikke må – tale med dine konkurrenter om, når I mødes i brancheforeningen? Risikoen for at overtræde konkurrenceloven kan være stor, når du mødes med dine konkurrenter.

Drop myten: Udbud kan skabe kvalitet

11. november 2014

Rengøringspersonalet støvsuger helt ud i hjørnerne. Den eksterne rådgiver stiller med sin dygtigste konsulent. Og skolen står fin og færdigbygget i de bedste materialer. Det er absolut muligt, når opgaven har været i offentligt udbud.

Forbrugerne må gerne presse tv-markedet

29. oktober 2014

Mere end 90 procent af os betaler for tv-kanaler, som vi aldrig ser. Mange forbrugere ville måske vælge nogle kanaler fra, hvis tv-distributøren gav dem bedre muligheder for det.

Op af stolen, tv-Danmark

26. oktober 2014

Trykker du kun på de første fem knapper på fjernbetjeningen, selvom du betaler for en tv-pakke med 50 kanaler? Så er du ikke den eneste. Langt de fleste betaler for flere kanaler, end de ser.

Et ønske om det umulige

30. september 2014

Nykredit har varslet prisstigninger på boliglån for en stor gruppe kunder. Priserne for kursskæring hæves til konkurrenternes niveau. I juni afgjorde Højesteret, at Nykredit ikke måtte hæve prisen på samme kunders boliglån gennem bidragssatser, fordi Nykredit er forpligtet af et såkaldt tilsagn. Nykredit gav tilsagnet til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2003 for at få godkendt en fusion med Totalkredit.

Musik og fodbold på støtten

26. september 2014

Odense Kommune har besluttet at give millionstøtte til en privat arrangør af en musikfestival. Du har måske hørt om det? Ellers er du måske stødt ind i nyheden om Viborg Energis mulige støtte til selskabet bag domkirkebyens fodboldhold.

Få konkurrencen ind på rygraden

24. september 2014

En fest for "Kartellet"

14. marts 2014

For ganske nylig var vi mange til gallapremiere på en ny dansk spændingsfilm. Den røde løber inviterede indenfor, og foyeren var fyldt med glade mennesker. Filmen havde allerede inden premieren vakt stor interesse, for den handler om et vigtigt og alvorligt emne, som desværre også er aktuelt i dagens Danmark.

Monopoler er kun sjove i brætspil

20. februar 2014

NOTAT har spurgt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om begrundelsen for, at monopoler er skadelige.