Synspunkter

Vi udtrykker løbende vores syn på forskellige emner i den aktuelle debat. Herunder finder du debatindlæg, kronikker og synspunkter, som har været bragt i dagspressen eller i elektroniske medier.

 

Op af stolen, tv-Danmark

26. oktober 2014

Trykker du kun på de første fem knapper på fjernbetjeningen, selvom du betaler for en tv-pakke med 50 kanaler? Så er du ikke den eneste. Langt de fleste betaler for flere kanaler, end de ser.

Et ønske om det umulige

30. september 2014

Nykredit har varslet prisstigninger på boliglån for en stor gruppe kunder. Priserne for kursskæring hæves til konkurrenternes niveau. I juni afgjorde Højesteret, at Nykredit ikke måtte hæve prisen på samme kunders boliglån gennem bidragssatser, fordi Nykredit er forpligtet af et såkaldt tilsagn. Nykredit gav tilsagnet til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2003 for at få godkendt en fusion med Totalkredit.

Musik og fodbold på støtten

26. september 2014

Odense Kommune har besluttet at give millionstøtte til en privat arrangør af en musikfestival. Du har måske hørt om det? Ellers er du måske stødt ind i nyheden om Viborg Energis mulige støtte til selskabet bag domkirkebyens fodboldhold.

Få konkurrencen ind på rygraden

24. september 2014

En fest for "Kartellet"

14. marts 2014

For ganske nylig var vi mange til gallapremiere på en ny dansk spændingsfilm. Den røde løber inviterede indenfor, og foyeren var fyldt med glade mennesker. Filmen havde allerede inden premieren vakt stor interesse, for den handler om et vigtigt og alvorligt emne, som desværre også er aktuelt i dagens Danmark.

Monopoler er kun sjove i brætspil

20. februar 2014

NOTAT har spurgt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om begrundelsen for, at monopoler er skadelige.

Hurtigere, højere og stærkere: Vandselskaber kan også blive bedre

15. februar 2014

Forestil dig en skiløber, der aldrig stiller op i konkurrencer. Er skiløberen motiveret for at forbedre sine præstationer? Nej. I hvert fald ikke for alvor.

Vandselskabernes fremtid skal baseres på fakta

03. februar 2014

Om de private vandværker skal være omfattet af loven er alene en politisk beslutning. I Forsyningssekretariatet har vi blot et ønske om, at beslutningen er baseret på fakta.

Vandsektorlov. Private vandværker skal ikke fredes

21. januar 2014

Der er gode argumenter for, at de private vandværker skal efterleve vandsektorloven og derved bliver stillet overfor effektiviseringskrav.