Skip navigation

Synspunkter

Vi udtrykker løbende vores syn på forskellige emner i den aktuelle debat. Herunder finder du debatindlæg, kronikker og synspunkter, som har været bragt i dagspressen eller i elektroniske medier.

 

Gå til Billigere medicin på apotekerne

06. januar 2017

Danskerne kan få billigere medicin på apotekerne uden at gå på kompromis med de væsentlige sundhedspolitiske hensyn. Konkurrencerådet viste i efteråret vejen hertil i form af 11 konkrete anbefalinger.

Gå til Markedet for medicin til apotekerne er låst fast

13. oktober 2016

Apotekerne har det godt. Medicinalgrossisterne har det godt. Forbrugerne får deres medicin, og det offentlige får løst en vigtig opgave på sundhedsområdet. Men det er ikke hele historien.

Gå til Plads til forbedring i biografen

01. juli 2016

Slagtilbud på biografbilletter – nej vel? Hvornår har du sidst oplevet din biograf kæmpe benhårdt om din gunst?

Gå til Konsortier er velkomne i konkurrencer

27. april 2016

Mindre virksomheder har fået bedre muligheder for at byde på offentlige opgaver, de ellers var for små til.

Gå til Aktiv påske gavner samfundet

18. marts 2016

Nogle bruger påsken til at kigge på bolig eller købe et sommerhus. Andre nøjes med at købe nye havemøbler. Der er de heldige, som har købt en rejse til varmere himmelstrøg, og så er der dem, som kigger efter ny bil eller blot et par nye løbesko. De fleste skal nok forære et chokoladeæg eller to væk.

Gå til Fusioner kræver fuldt overblik

10. februar 2016

En fusion vil typisk påvirke konkurrencen på et marked. Kunder og leverandører kan havne i en svær situation. Det er derfor en vigtig opgave for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen at godkende eller forbyde fusioner.

Gå til Giv udbud en frisk start

09. februar 2016

Den nye udbudslov kan forbedre kvaliteten af den skattefinansierede service, hvis mulighederne bruges rigtigt.

Gå til Nyt Konkurrenceråd til gavn for dig og mig

13. juli 2015

Den 1. juli tiltrådte et nyt Konkurrenceråd. Hvorfor er det vigtigt for lige netop dig? Svaret er simpelt: En effektiv konkurrence er vigtig for os alle, og den er Konkurrencerådet med til at sikre.

Gå til Elmarkedet er også vores hjerteblod

17. marts 2015

Konkurrencen på elmarkedet er ikke så stærk, som den kunne være. Så langt er jeg enig med direktør i Get Through Power, Hanne Kjærskov. I Børsen beklager hun, at få elselskaber vil konkurrere om de opgaver, hun udbyder. Hun efterlyser indgreb fra vores side.

Gå til Sjove priser?

02. marts 2015

Hvad tror du, at vi kommer til at betale, hvis alle butikkerne aftaler, hvad den enkelte vare skal koste? Svaret er: Alt for meget.