Konkurrence

Kend konkurrenceloven

Konkurrenceloven er relevant for alle virksomheder. Her på siden finder du generel vejledning om konkurrencereglerne. Hvis du søger svar på, om en konkret adfærd eller aftale er i strid med konkurrencereglerne, anbefaler vi, at du søger juridisk rådgivning. Du kan fx gå til din brancheforening, din virksomheds juridiske afdeling eller en advokat. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udgør sammen med Konkurrencerådet en uafhængig konkurrencemyndighed, som blandt andet vejleder om og håndhæver konkurrenceloven.

Brug siden her til at lære reglerne at kende og blive klogere på at overholde dem i praksis. Det er især vigtigt, at du kender konkurrencereglerne, hvis du har kontakt til konkurrenter.

Brud på konkurrencereglerne kan have alvorlige konsekvenser for din virksomhed, uanset om reglerne bliver brudt med vilje eller ej. Udover bøde eller - i grovere tilfælde - fængselsstraf, kan du risikere erstatningskrav, negativ omtale eller udelukkelse fra udbud.

Sådan sikrer du, at virksomheden efterlever loven

I mange virksomheder er arbejdet med at overholde reglerne noget, der nemt og hurtigt kan gøres. Andre virksomheder har måske behov for en række af aktiviteter.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udarbejdet følgende miniguide og vejledning, der giver overblik og redskaber til, hvordan du kan få tænkt konkurrencereglerne ind i din virksomheds dagligdag.

Vejledning

Vejledning om konkurrenceloven

Vejledningen fokuserer på de typer af overtrædelser, som er relevante at kende til for de fleste.
Hent vejledningen (pdf)
Podcast

Konkurrenceregler

Vicedirektør og chefjurist, Bitten T. Sørensen, svarer på spørgsmål om konkurrenceloven.
Hør podcast
Mand der skærmer sit hoved bag hans hånd
Quiz

Test din viden om konkurrenceloven

Kan en virksomhed være for lille til at være omfattet af konkurrenceloven?
Test din viden