Skip navigation

Synspunkter

Vi udtrykker løbende vores syn på forskellige emner i den aktuelle debat. Herunder finder du debatindlæg, kronikker og synspunkter, som har været bragt i dagspressen eller i elektroniske medier.

 

Gå til Monopoler er kun sjove i brætspil

20. februar 2014

NOTAT har spurgt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om begrundelsen for, at monopoler er skadelige.

Gå til Hurtigere, højere og stærkere: Vandselskaber kan også blive bedre

15. februar 2014

Forestil dig en skiløber, der aldrig stiller op i konkurrencer. Er skiløberen motiveret for at forbedre sine præstationer? Nej. I hvert fald ikke for alvor.

Gå til Vandselskabernes fremtid skal baseres på fakta

03. februar 2014

Om de private vandværker skal være omfattet af loven er alene en politisk beslutning. I Forsyningssekretariatet har vi blot et ønske om, at beslutningen er baseret på fakta.

Gå til Vandsektorlov. Private vandværker skal ikke fredes

21. januar 2014

Der er gode argumenter for, at de private vandværker skal efterleve vandsektorloven og derved bliver stillet overfor effektiviseringskrav.

Gå til Mere konkurrence blandt apotekerne vil være til gavn for forbrugerne

04. december 2013

Det er meget veldokumenteret, at konkurrence er en afgørende drivkraft for vækst og forbrugervelfærd. Mere konkurrence i apotekersektoren vil give væsentlige gevinster for forbrugerne.

Gå til Tre svar til Børsen

10. oktober 2013

Gå til Vi kan ikke bryde monopoler

12. september 2013

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan ikke bryde monopoler. Men vi kan gribe ind, så monopolet ikke ulovligt forhindrer nye deltagere i at få fodfæste på markedet.