Afgørelse

Nummer
22/01478

Emner

  • § 6 / art. 101 - konkurrencebegraensende aftaler

Ecit Account A/S' medansvar for markedsdeling - indbragt for Sø- og Handelsretten

Ecit Account A/S har overtrådt konkurrenceloven ved som rådgiver at være med til at etablere og opretholde et kartel, hvor en række selvstændige diskoteker og deres indkøbsselskab delte markedet imellem sig. Konkurrencerådet vil indbringe sagen for domstolene med henblik på bøde.

Konkurrencerådet har afgjort, at rådgivningsvirksomheden Ecit Account A/S har overtrådt konkurrenceloven ved at deltage i en aftale om markedsdeling mellem en række selvstændige diskoteker og deres fælles indkøbsselskab. Ecit Account har været med i hele kartellets varighed på over 15 år.

Som rådgiver har Ecit Account været med til at etablere og opretholde den ulovlige aftale om, at diskotekerne ikke måtte åbne filialer i hinandens byer eller inden for en nærmere afstand af hinanden. Ecit Account har blandt andet:

  • haft en ledende rolle i indkøbsselskabets bestyrelse,
  • udformet markedsdelingsaftalen og indskærpet den over for diskotekerne, og
  • deltaget aktivt på møder, hvor markedsdelingen blev drøftet.

Sagen om Ecit Account udspringer af et større sagskompleks om et diskotekskartel mellem 22 diskoteker og deres fælles indkøbsselskab. Diskotekerne og indkøbsselskabet har erkendt overtrædelsen og accepteret bøder i 2021.

Konkurrencerådet har besluttet at indbringe sagen mod Ecit Account for domstolene med henblik på en bøde.