Pressemeddelelse

Konkurrencerådets kommentar til forligskredsens opfølgning på realkreditanalysen

Konkurrencerådet ser positivt på, at den finansielle forligskreds følger op på nogle af Konkurrencerådets anbefalinger for realkreditmarkedet. Formålet med anbefalingerne var at sikre et mere konkurrencebetinget realkreditmarked til gavn for forbrugerne uden at svække den finansielle stabilitet.

Formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz, siger:

Det er positivt, at den finansielle forligskreds nu følger op på nogle af Konkurrencerådets anbefalinger til at skabe et mere velfungerende realkreditmarked i Danmark.

Vi ser blandt andet frem til at følge det videre arbejde med at indføre en simpel standardforside til låneaftaler og at udvikle et alternativ til tilsynsdiamanten, som vi mener, svækker konkurrencen unødigt.

Vi konstaterer, at forligskredsen ikke går videre med alle vores forslag. Blandt andet havde vi gerne set, at bankernes rolle, som stort set de eneste formidlere af boliglån, var blevet udfordret ved at tillade ejendomsmæglere at formidle boliglån under kontrollerede former.

Konkurrencerådet er fortsat af den opfattelse, at konkurrencen på realkreditmarkedet er udfordret. Vi vil fortsat have fokus på det finansielle område i de kommende år.

Konkurrencerådet har på sit møde i går drøftet den finansielle forligskreds (regeringen, DF, S, RV, SF) opfølgning på anbefalingerne i Konkurrencerådets realkreditanalyse.

Konkurrencerådets realkreditanalyse blev udgivet i august 2017. Den indeholdt anbefalinger til at afhjælpe en række af konkurrenceproblemerne på markedet for realkreditlån.

For yderligere information kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på telefon 41 71 50 98.

Pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Når du tilmelder dig, vil du modtage alle pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, herunder om Konkurrencerådets afgørelser, analyser m.v.