Pressemeddelelse

Dagrofa får bedre indkøbsmuligheder

Dagrofa forpligter sig på en række områder i forhold til dagligvarekæderne Spar og SuperBest for at opnå Konkurrencerådets godkendelse af en intern omstrukturering hos Dagrofa. Rådets afgørelse bidrager til at styrke konkurrencen på det danske dagligvaremarked.

Dagrofa ejer 45 butikker i dagligvarekæderne Spar og SuperBest og leverer varer til alle butikker i kæderne. Efter omstruktureringen kan Dagrofa i højere grad høste stordriftsfordele ved samlet indkøb for SuperBest og Spar. Formålet med omstruktureringen har blandt andet været at styrke Dagrofas og kædernes konkurrenceevne i forhold til de øvrige aktører på dagligvaremarkedet.

Konkurrencerådets godkendelse er betinget af tilsagn, som Dagrofa har afgivet om sin fremtidige adfærd. Det vil være strafbart at overtræde tilsagnene.

Tilsagnene vedrører kædernes prisfastsættelse og udveksling af informationer. Tilsagnenes formål er at fastholde konkurrencen mellem de selvstændige købmænd, der er knyttet til kæderne Spar og SuperBest og de Dagrofa-ejede butikker i samme kæder.

Dagrofa er en stor aktør på engrosmarkedet for dagligvarer i Danmark. Koncernen ejer desuden KIWI Minipris-kæden, 29 SuperBest-butikker og 16 Spar-butikker. De resterende SuperBest-butikker og Spar-butikker ejes af selvstændige købmænd.

Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing:

Konkurrencerådets afgørelse bidrager til at forbedre konkurrencen på det danske dagligvaremarked. Afgørelsen giver Dagrofa og de selvstændige købmænd bedre mulighed for at konkurrere med de helt store spillere på markedet.
Det er lykkedes at finde en løsning, som fastholder konkurrencen mellem butikkerne i Spar- og SuperBest-kæden, uanset om de er ejet af Dagrofa eller selvstændige købmænd. Dagrofas tilsagn sikrer blandt andet, at købmændene ikke får adgang til fortrolige oplysninger om deres konkurrenter, selv om de køber fælles ind.
I sidste ende er det forbrugerne, som vil nyde godt af en styrket konkurrence i dagligvaresektoren. De får lavere priser og et større vareudvalg. Men det tager tid. Det er ikke noget, der vil ændre sig fra den ene dag til den anden.

For yderligere information, kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på tlf. 4171 5098.

Læs Konkurrencerådets afgørelse om Dagrofa

Læs Dagrofas tilsagn i sagen

Pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Når du tilmelder dig, vil du modtage alle pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, herunder om Konkurrencerådets afgørelser, analyser m.v.