Øvrige nyheder

Faktaark: Dagrofas tilsagn

Dagrofa har i forbindelse med Konkurrencerådets godkendelse af selskabets omstruktureringer afgivet en række tilsagn. Tilsagnene er bindende, og det er strafbart, hvis de bliver overtrådt.

Tilsagnene lyder:

Priser:

3.1: Det enkelte Profilhus og Købmandsråd må ikke påvirke fastsættelsen af priser på anden måde end ved afgivelsen af Mandat over for Kategoriorganisationen. De i bilag 1 til kædemedlemsaftalerne fastsatte vilkår om Købmandsrådenes virke vil blive praktiseret i overensstemmelse hermed.

3.2: Det i punkt 3.1 afgivne tilsagn berører ikke adgangen for de respektive Profilhuse til at fastsætte Kampagnepriser samt de respektive Købmandsråds indflydelse på disse gennem markedsføringsudvalg eller lignende.

Informationsudveksling:

3.3: Med henblik på at sikre, at Fortrolige Oplysninger ikke er tilgængelige for andre Købmænd, opretholdes en data-spærre i it-systemet mellem på den ene side Dagrofa-ejede Butikker og på den anden side de Selvstændige Købmænd og mellem de Selvstændige Købmænd indbyrdes, ligesom det sikres, at Købmandsrådene ikke har adgang til indberettede Fortrolige Oplysninger.

3.4: Der må ikke i Markedsvendte Funktioner være personsammenfald mellem:

(i) ansatte i hver af de enkelte Profilhuse,

(ii) ansatte i Profilhusene og ansatte i Kategoriorganisationen hhv. i andre funktioner i Dagrofa, der har indsigt i indberettede Fortrolige Oplysninger,

(iii) personer, som træffer beslutning om den faktiske pris i Dagrofa-ejede Butikker eller bistår hermed, og ansatte i Profilhusene, og

(iv) personer, som træffer beslutning om den faktiske pris i Dagrofa-ejede Butikker eller bistår hermed, og ansatte i Kategoriorganisationen hhv. i andre funktioner i Dagrofa, der har indsigt i indberettede Fortrolige Oplysninger om de Selvstændige Købmænd

3.5: Fortrolige Oplysninger om de Selvstændige Købmænd må alene komme til følgendes kendskab:

(i) Kategoriorganisationen,

(ii) Profilhuset i den Kæde, hvortil den pågældende Selvstændige Købmand er tilknyttet,

(iii) Købmandsrådene, i det omfang det er nødvendigt i tilfælde af en Købmands væsentlige misligholdelse af kædemedlemsaftalen, og hvor det er nødvendigt for Dagrofa at inddrage de relevante Købmandsråd i overvejelser vedrørende fx eksklusion af Købmanden,

(iv) den Selvstændige Købmand, der har indberettet de pågældende data,

(v) personer i Dagrofa, der har et arbejdsbetinget behov for disse oplysninger, og dette behov vedrører rådgivning af den Købmand, der har indberettet de pågældende oplysninger, og

(vi) udenforstående tredjemand, der i særlige tilfælde har et arbejdsmæssigt behov for disse oplysninger, fx offentlige myndigheder, revisorer, advokater, andre rådgivere mv.

3.6: Fortrolige Oplysninger om Dagrofa-ejede Butikker må ikke komme til følgendes kendskab:

(i) de Selvstændige Købmænd, og

(ii) Købmandsrådene, med undtagelse af de i punkt 3.5 (iii) nævnte tilfælde

3.7: Beslutning om den faktiske pris i Dagrofa-ejede Butikker træffes af den enkelte butikschef eventuelt i samarbejde med en centralt placeret person i Dagrofa. Det sikres, at personer, som træffer beslutning om den faktiske pris i Dagrofa-ejede Butikker eller bistår hermed, ikke får kendskab til Fortrolige Oplysninger om de Selvstændige Købmænd eller oplysninger som nævnt i punkt 3.9 og 3.10.

3.8: Det sikres, at personer, der, jf. punkt 3.5, får kendskab til Fortrolige Oplysninger underkastes tavshedspligt, således at disse oplysninger kun må videregives med respekt af nærværende Tilsagn.

3.9: Dagrofa, herunder Kategoriorganisationen og Profilhusene, vil ikke i form af landsdækkende eller regionale top 20 lister eller lignende videregive beregnede gennemsnitstal om priser og avancer samt oplysninger om omsætning på enkeltvareniveau til Købmændene.

3.10: Dagrofa, herunder Kategoriorganisationen og Profilhusene, vil ikke i form af butiksperformance-rapporter eller lignende videregive oplysninger om de enkelte Købmænds gennemsnitlige bruttoavance, eller oplysninger der gør det muligt at udregne bruttoavancen.

3.11: De afgivne Tilsagn skal uanset det ovenfor anførte ikke være til hinder for, at Dagrofa til de enkelte Købmænd i en Kæde, herunder Dagrofa-ejede Butikker, videregiver oplysninger om den samlede gennemsnitlige bruttoavance for de 5 bedst indtjenende og de 5 dårligst indtjenende butikker i den pågældende Kæde.

3.12: De afgivne Tilsagn skal ikke være til hinder for, at Dagrofa internt kan udveksle Fortrolige Oplysninger vedrørende Dagrofa-ejede Butikker eller andre data vedrørende disse butikker.

Læs pressemeddelelsen.

Læs Konkurrencerådets afgørelse.

 

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.