Digitale platforme
Nyheder om digitale platforme
Nyheder om digitale platforme
-
Analyse: Google og Facebook sidder tungt på danske online reklamer
Google har verdens mest brugte søgemaskine, men er også den største leverandør af den tekniske infrastruktur, der gør det muligt at købe, sælge og vise reklamer online. Både Googles og Facebooks rolle i forhold til danske online reklamer kan skabe udfordringer for konkurrencen på et område, som er i kraftig vækst.
-
Prisalgoritmer og deres betydning for konkurrencen
Flere danske e-handelsvirksomheder anvender prisalgoritmer til at fastsætte prisen på deres produkter. Det ventes, at erhvervslivet i stigende grad vil benytte sig af prisalgoritmer i fremtiden.
-
Markedsføring på digitale platforme
Digitale platforme spiller en stadig større rolle som bindeled mellem forbrugere og virksomheder. Platformene hjælper bl.a. forbrugerne med at afsøge markederne og finde frem til de bedste produkter til den bedste pris. Samtidig kan platformene skærpe konkurrencen mellem virksomhederne.
-
New opportunities and challenges for consumers in digital markets
Gennem det seneste årti har de digitale markeder vundet indpas. Vi køber mere online end nogensinde før, og virksomheder har taget den digitale virkelighed til sig gennem innovation og nye digitale værktøjer.
-
Digitale platformes indsamling af brugerdata
Ny kortlægning viser en omfattende sporing af danske brugere på digitale platforme.
-
Nordic Competition Authorities release joint memorandum on digital platforms and the future of European policy
As a contribution to the debate on competition enforcement in the digital era and future rules for digital platforms, the Nordic competition authorities are today publishing a joint memorandum setting out the Nordic perspective on issues of competition in digital markets.
-
Rengøringsplatforme fjerner minimumspriser
Platformene Happy Helper og Hilfr har givet Konkurrencerådet tilsagn om at fjerne minimumspriser for virksomheder, der sælger rengøringsydelser via platformene. Sagerne er de første i Danmark, som søger at afgrænse, hvornår selvstændigt erhvervsdrivende, som sælger ydelser på digitale platforme, er omfattet af konkurrenceloven.
-
Virksomheder får bedre vilkår på digitale platforme
De digitale platforme skal give virksomheder, der sælger ydelser på platformene, flere rettigheder som følge af nye EU-regler, der netop er trådt i kraft. Hver fjerde virksomhed, der sælger via digitale platforme, har for eksempel oplevet, at en platform har ændret vilkår uden varsel og begrundelse.
-
FK Distribution har misbrugt sin dominerende stilling
Konkurrencerådet har afgjort, at den største distributør af adresseløse forsendelser, FK Distribution, har misbrugt sin dominerende stilling. Distributøren har haft en adfærd, der kunne afskære konkurrenter fra det voksende marked for digital visning af tilbudsaviser.
-
Ageras har brudt konkurrenceloven
Ageras, der er en digital platform, hvor brugerne kan få tre tilbud på eksempelvis revisionsydelser, har overtrådt konkurrencereglerne. Platformen har blandt andet oplyst revisorer, der afgav lave bud, om ”estimerede markedspriser” og givet dem mulighed for at hæve buddet, uden kunderne vidste det. Konkurrencerådet har besluttet at anmelde sagen til politiet.
-
Webinarer om de nye Platform-to-Business-regler
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen holder i maj og juni en række webinarer for erhvervsdrivende, som sælger via eller som driver en såkaldt digital platform. Temaet er de nye platform-to-business-regler (P2B), som medfører, at digitale platforme skal efterleve en række nye krav, og at de erhvervsdrivende, som er til stede på digitale platforme, omvendt får nye rettigheder. Den nye lovgivning træder i kraft fra 1. juli.
-
Nyt undervisningsmateriale skal vække unges kritiske sans ved nethandel
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har sammen med forlaget Columbus udarbejdet det digitale undervisningsmateriale ”Handlerummet”, der skal hjælpe især unge til at træffe bedre valg, når de handler på nettet.
-
Bedre muligheder for at gribe ind over for digitale platforme
Folketinget har i dag vedtaget ”Lov om håndhævelse af P2B-forordningen”, som blandt andet indebærer, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skal håndhæve EU-forordningen Platform-to-Business (P2B) i Danmark.
-
Digitale platforme - en introduktion
Digitale platforme har stigende betydning for konkurrencen og for danske forbrugere. Digitale platforme giver bl.a. bedre mulighed for, at virksomheder og forbrugere kan finde hinanden og handle på nye måder. De giver forbrugerne bedre adgang til at sammenligne priser og produkter fra forskellige sælgere, og de styrker konkurrencen mellem virksomheder.
-
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen øger fokus på digitale platforme
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen etablerer ”Center for Digitale Platforme”, som skal styrke håndhævelsen af konkurrencereglerne over for digitale platforme. Samtidig skal centeret udarbejde analyser af platformenes adfærd for blandt andet at afdække, hvordan de påvirker konkurrencen, vækstvilkårene for mindre virksomheder og forbrugerne.
-
Bookingplatforme kan have skabt vækst hos danske hoteller
Digitaliseringen har skabt muligheder for både turister og hotelbranche. De seneste år har der været markant vækst i den danske hotelbranche, og bookingplatforme har givetvis medvirket til at øge efterspørgslen efter overnatninger i Danmark. Bookingplatformene er af stor værdi for danske forbrugere, men har dog også skabt visse udfordringer.
-
Teller har misbrugt sin dominerende stilling
Konkurrencerådet har afgjort, at betalingskortindløseren Teller (nu Nets) har misbrugt sin dominerende stilling i perioden 2012-2016. Tellers kontrakter med nogle af de største kunder indeholdt rabatter og kontraktvilkår, som havde en loyalitetsskabende effekt og kunne afskærme markedet for konkurrenter.
-
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen undersøger bookingplatforme
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen igangsætter en analyse af markedsforholdene blandt hotelbookingplatforme. Det sker på anmodning fra Erhvervsminister Brian Mikkelsen.