Pressemeddelelse

Tysk producent af hundeudstyr betaler bøde i konkurrencesag

Den tyske producent bag hundeudstyr af mærket Cloud7 har betalt en bøde på 225.000 kroner for at have brudt konkurrenceloven. Virksomheden har over for en dansk forhandler krævet, at de vejledende priser skulle overholdes.

Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jacob Schaumburg-Müller, siger:

Forhandlere skal frit kunne sætte prisen på deres varer. Producenten må som udgangspunkt gerne foreslå en vejledende pris, men må ikke stille krav om, at den overholdes. Ellers hindres forhandlerne i at konkurrere på for eksempel slagtilbud eller faste lave priser. Det vil sætte konkurrencen ud af kraft til skade for forbrugerne.

Den tyske producent af hundeudstyr, Cloud7 GmbH, har accepteret at betale en bøde på 225.000 kroner for at have overtrådt konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser.

I perioden fra januar 2017 til oktober 2018 har virksomheden over for en forhandler i Danmark stillet krav om at overholde de vejledende priser på hundeudstyr af mærket Cloud7.

For yderligere information kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på telefon 41 71 50 98.

Pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Når du tilmelder dig, vil du modtage alle pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, herunder om Konkurrencerådets afgørelser, analyser m.v.