Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af NCG Retail A/S’ erhvervelse af enekontrol over ERA BILER A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af NCG Retail A/S’ (”NCG”) erhvervelse af ERA BILER A/S (”ERA BILER”).

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

 

Overdragelsen sker som en aktivoverdragelse og indebærer, at NCG erhverver enekontrol over ERA BILER.

 

NCG er en del af Nic. Christiansen Gruppen, der blandt andet importerer, sælger, foretager service og reparationsydelser, udbyder leasing og finansiering af person- og varebiler i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Finland og Baltikum.

 

Nic. Christiansen Gruppens detailaktiviteter er organiseret under NCG og består i Danmark af forhandlerkæderne Terminalen, Bayern AutoGroup samt British MotorGroup.

 

Terminalen er en multibrandforhandlerkæde, der består af syv forretninger, der forhandler nye og brugte person- og varebiler, samt syv værksteder. Terminalen er autoriseret forhandler og servicepartner af/for bilmærkerne BYD, Hyundai, Honda, Suzuki, Mazda, Nissan, BMW og Toyota samt autoriseret servicepartner på Jaguar og Land Rover. Terminalen har forretninger og værksteder i Aarhus, Esbjerg, Odense, Taastrup, Birkerød og Kastrup

 

Bayern AutoGroup er Nic. Christiansen Gruppens autoriserede forhandler og servicepartner af/for bilmærkerne BMW og Mini med forretninger og værksteder i Aalborg, Aarhus, Holstebro, Kolding og Odense. British MotorGroup er Nic. Christiansen Gruppens autoriserede forhandler og servicepartner af/for bilmærkerne Jaguar og Land Rover, der har forretninger og værksteder i Søborg og Stockholm.

 

ERA BILER’s aktiviteter består hovedsageligt af salg af nye og brugte person- og varebiler samt salg af service- og reparationsydelser. ERA BILER er autoriseret forhandler og servicepartner af/for bilmærkerne Toyota og Iveco. ERA BILER har forretninger og værksteder i Hillerød, Helsinge og Frederikssund.

 

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 15. december 2023 kl. 12.

 

Bemærkninger sendes til:

 

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

 

E-mail kfst@kfst.dk 

 

Mrk.: Fusion NCG Retail A/S’ erhvervelse af enekontrol over ERA BILER A/S

 

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Andreas Kusk, tlf. 4171 5348 eller e-mail anku@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.