Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af Mutares SE & Co. KGaA's erhvervelse af enekontrol over Efacec Power Solutions, SGPS S.A., inkl. Efacec-koncernens danske aktiviteter

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget udkast til anmeldelse af Mutares SE & Co. KGaA's (”Mutares”) erhvervelse af enekontrol over Efacec Power Solutions, SGPS S.A., inkl. Efacec-koncernens danske aktiviteter (”Efacec”).

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

Mutares er et tysk, børsnoteret investeringsselskab, der særligt investerer i selskaber med henblik på at understøtte selskaber i forbindelse med forandringsprocesser, herunder f.eks. omstrukturering eller ledelsesændringer.  I Danmark har Mutares aktiviteter gennem datterselskaberne Arriva, som primært er aktiv inden for tog- og busdrift,  Terranor, som udfører servicering af vejnettet, samt Frigonoscandia, som transporterer friske og frosne fødevarer.

Efacec er baseret i Portugal og specialiseret i produktion og levering af produkter og ydelser inden for energi-, anlægs- og transportsektoren med særligt fokus på elarbejde. I Danmark er Efacec en del af Comsa-Munck-Efacec Consortium I/S, som har forestået opførelsen af Odense Letbane, samt RhomEfa JV CRSH4 I/S, der forestår anlæg af skinner og strøm i forbindelse med Sydhavnsmetroen. Derudover er Efacec primært aktiv i Danmark igennem en filial.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 10. august 2023 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail: kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion Mutares/Efacec

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Kim Winther Starup, tlf. 4171 5234 eller e-mail kws@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.