Øvrige nyheder

Anmeldelse af Saint-Gobain Distribution Denmark A/S’ erhvervelse af enekontrol over Jens A. Jacobsen, Aalborg A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 8. oktober 2021 modtaget et udkast til anmeldelse af Saint-Gobain Distribution Denmark A/S’ erhvervelse af enekontrol over Jens A. Jacobsen, Aalborg A/S.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Saint-Gobain Distribution Denmark A/S er en del af den globale Saint-Gobain koncern, hvis hovedaktivitet består i produktion og salg af materialer og løsninger til byggeriet. I Danmark er koncernens aktiviteter organiseret i en produktforretning og en distributionsforretning. Produktforretningens driftsaktiviteter består blandt andet i produktion og salg af varemærkerne Gyproc, ISOVER, Weber og Leca. Distributionsforretningens driftsaktiviteter består blandt andet i engros- og grossistvirksomhed inden for blandt andet VVS, tag og facade, kloak, værktøj, træ, samt ventilation og teknisk isolering til industriel brug. Disse driftsaktiviteter drives under navnene Brødrene Dahl A/S, Zupply A/S, L. Øland Ventilation A/S og Protræ A/S.

Jens A. Jacobsen, Aalborg A/S er en dansk virksomhed, hvis aktiviteter blandt andet består i engrossalg af el-materiel til el-installatører og industrivirksomheder på det danske marked. Produktomfanget består blandt andet af el-installationsmateriel til byggeri, belysningsprodukter samt automationsprodukter. Endvidere har Jens A. Jacobsen engrossalg af ventilation og varmepumper til el-installatører.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 3. november 2021 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail: kfst@kfst.dk 

Mrk.: Fusion: Saint-Gobain/Jens A. Jacobsen

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig, Elisabeth Simonsen, tlf. 4171 5070 eller e-mail: esi@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.