Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af Klesch Refining Denmark ApS’ erhvervelse af enekontrol med Equinor Refining Denmark A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af Klesch Refining Denmark ApS’ erhvervelse af enekontrol med Equinor Refining Denmark A/S.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

Equinor Refining Denmark A/S er aktiv med produktion og salg af raffinerede olieprodukter, herunder diesel, butan, propan, nafta, petroleum, brændselsolie, isomerat og vakuum gasolie. Equinor Refining Denmarks aktiver omfatter et olieraffinaderi i Kalundborg. Equinor Refining Denmark sælger primært olieprodukter i Skandinavien og Nordvesteuropa.

Klesch Refining Denmark ApS er ejet af Klesch Group Limited, som har aktiviteter vedrørende produktion og salg af raffinerede olieprodukter, kemikalier og metaller, samt handel med øvrige råvarer og investering i en række sektorer inden for olie, gas, kemikalier, minedrift, metaller, energi og papir. Klesch Group Limited ejer bl.a. et raffinaderi og en petrokemisk fabrik i Heide i Tyskland. Klesch Group Limited har endvidere selskaber i Schweiz og England, som understøtter aktiviteterne i Heide.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 29. september kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail kfst@kfst.dk 

Mrk.: Fusion Equinor Refining/Klesch Group

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos specialkonsulent Stine Sigsgaard, tlf. 41715262 eller e-mail ssn@kfst.dk

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.