Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af JP/Politikens Hus A/S’ overtagelse af enekontrol med henholdsvis Dansk Avis Omdeling A/S og A/S Bladkompagniet

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 23. august 2021 modtaget et udkast til anmeldelse af JP/Politikens Hus A/S’ overtagelse af enekontrol med henholdsvis Dansk Avis Omdeling A/S (”DAO”) og A/S Bladkompagniet (”Bladkompagniet”).

Som et led i overtagelsen af enekontrol sammenlægges DAO og Bladkompagniet, ved at Bladkompagniet bliver datterselskab til DAO. DAO bliver dermed landsdækkende distributør af dagblade, pakker, magasiner og breve.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

JP/Politikens Hus A/S er et danskejet mediehus, der udgiver aviserne Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken. Desuden driver JP/Politikens Hus A/S forlagsvirksomhed, trykkeri og nyhedstjenester, samt sælger bøger bl.a. gennem Saxo.com og Politikens Boghal.

DAO udbyder distribution af dagblade i Jylland og pakker i hele Danmark. DAO distribuerer dertil breve og magasiner i Jylland, som underleverandør for Bladkompagniet.

Bladkompagniet udbyder distribution af dagblade på Sjælland, Lolland og Falster. Dertil udbyder Bladkompagniet distribution af adresserede breve og magasiner i hele Danmark. Derudover distribuerer Bladkompagniet pakker på Sjælland, Lolland og Falster som underleverandør for DAO.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 23. september 2021 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail kfst@kfst.dk 

Mrk.: Fusion JP/Pol/DAO/Bladkompagniet

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos Nanna Snitkjær, tlf. 4171 5230 eller e-mail nvh@kfst.dk

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.