Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af Volkswagen AG’s køb af Navistar Int. Corp.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget udkast til anmeldelse af transaktionen mellem TRATON SE og Navistar Int. Corp.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

TRATON er kontrolleret af Volkswagen AG og udgør Volkswagen-koncernens lastbils- og busvirksomhed. TRATON producerer og sælger erhvervskøretøjer, herunder varevogne, mellemstore lastbiler, tunge lastbiler og busser, via sine mærker MAN, Scania og Volkswagen Caminhões e Ônibus. TRATON tilbyder også digitale tjenester via mærket RIO.

Volkswagen-koncernen er aktiv på verdensplan blandt andet inden for udvikling, fremstilling, markedsføring og salg af personbiler, lette erhvervskøretøjer, lastbiler, busser, turistbusser, chassis til busser, dieselmotorer, motorcykler, reservedele og tilbehør samt inden for distribution af køretøjer.

Navistar er et børsnoteret selskab (New York Stock Exchange), som producerer mellemstore og tunge lastbiler, bybusser og dieselmotorer til bl.a. erhvervskøretøjer og personbiler, erhvervs- og passagerskibe og landbrugsmaskiner i Nord- og Sydamerika. Navistar tilbyder også lastbil- og motorreservedele og finansieringstjenester. Navistar er ikke aktiv i Danmark og har yderst begrænsede aktiviteter i Europa.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 18. december 2020 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail kfst@kfst.dk 

Mrk.: Fusion VW/Navistar

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos Nanna Snitkjær, tlf. 4171 5230 eller e-mail nvh@kfst.dk

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.