Afgørelse

Nummer
EKA-12/16837-23

Emner

  • § 6 / art. 101 - konkurrencebegraensende aftaler
  • § 23 j (tidligere § 23 b) – Bødeforelæg

HG Agencies - bøde på 40.000 kr. - bindende videresalgspriser

HC Agencies har vedtaget et bødeforlæg på 40.000 kr. for at have overtrådt konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser.

Distributør af fritidsvåben betaler bøde

HG Agencies, som er en dansk distributør af fritidsvåben, har begrænset en forhandlers mulighed for selv at fastsætte prisen på våben af mærket Browning ved salg til forbrugere. HG Agencies’ ejer har accepteret en personlig bøde på 40.000 kr. for at overtræde konkurrenceloven.

HG Agencies er en enkeltmandsvirksomhed. Derfor er det ejeren og ikke virksomheden, der får bøden. Den normale praksis for personlige bøder er 25.000 kr. Da der ikke er givet en bøde til virksomheden – fordi det er en enkeltmandsvirksomhed – har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderet, at den personlige bøde skulle være højere end normalt.

Bødens størrelse tager desuden højde for virksomhedens omsætning og for overtrædelsens varighed. Virksomheden har overtrådt konkurrenceloven i perioden 19. marts 2012 til 8. maj 2013. Som formildende omstændighed ved fastsættelsen af bøden er der lagt vægt på, at HG Agencies har samarbejdet med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om sagen.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tog sagen op på baggrund af en henvendelse i september 2012 fra en forhandler af fritidsvåben.