Afgørelse

Nummer
4/0120-0401-0030

Emner

  • § 12 - Fusionskontrol

Nordic Capital Fond VII

Nordic Capital Fond VII’s overtagelse af minimum 50,09 pct. af aktierne i EDB Gruppen A/S er blevet godkendt af Konkurrencestyrelsen uden vilkår. Overtagelsen sker via selskabet Cidron IT A/S.

Fusionen vil ikke medføre nævneværdige ændringer i markedsstrukturerne på de berørte markeder. Det drejer sig om markedet for generelle IT tjenesteydelser, markedet for salg af Enterprise Allocation Software (EAS) og markedet for salg af hardware.

EDB Gruppen A/S leverer IT-løsninger og konsulentydelser til små og mellemstore virksomheder på det skandinaviske marked. Grundstammen i produktporteføljen er de administrative virksomhedssystemer. EDB Gruppen A/S er noteret på OMX Nordic Exchange. Virksomheden har hovedkontor i Herning og har ca. 900 ansatte.

Nordic Capital Fond VII er ligesom de øvrige Nordic Capital fonde aktiv på markedet for private equity investeringer i store og mellemstore virksomheder, fortrinsvis i det nordiske område. Ud over EDB Gruppen ejer Nordic Capital endvidere den svenske IT-virksomhed Aditro Group AB.

Aditro Group AB er leverandør af IT-baserede outsourcing-løsninger, rådgivning vedrørende forretningsprocesser og IT-løsninger til forbedring af forretningsprocesser. Aditro har 4.100 ansatte i syv lande men er primært aktiv i Sverige, Finland og Danmark.