Afgørelse

Nummer
KL-2-2013

Emner

  • Betalingstjenestelovengenerisk

Kendelse af 11. juli 2013 - Nets Holding A/S mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (opsættende virkning)

Nets skal nu sænke sine gebyrer for køb med dankort på internettet. Det har Konkurrenceankenævnet afgjort.

Kendelse om opsættende virkning.

I maj 2013 afgjorde Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at Nets tager for høje gebyrer fra netbutikkerne, når forbrugerne betaler med dankort. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påbød Nets at nedsætte dankortgebyrerne ved nethandel til et beløb, som ikke overstiger 1,20 kroner i gennemsnit.

Nets har anket Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse til Konkurrenceankenævnet og har bedt om, at afgørelsen først kan træde i kraft, når nævnet har behandlet sagen.

Konkurrenceankenævnet har ikke fundet, at Nets’ anke over Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse skal tillægges opsættende virkning. Det medfører, at Nets skal følge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse indtil nævnet har taget endelig stilling til sagen.

Det betyder, at Nets fra tirsdag den 16. juli 2013 skal sænke sine gebyrer til gennemsnitligt 1,20 kr. per transaktion.

Konkurrenceankenævnet skriver i sin afgørelse:

"Nævnet finder det i den forbindelse ikke godtgjort, at der er grundlag for at antage, at en efterlevelse af den påklagede afgørelse i tiden indtil ankenævnets stillingstagen foreligger, kan medføre sådanne økonomiske skadevirkninger, som kan begrunde, at der tillægges klagen opsættende virkning." 

Ankehistorik