Pressemeddelelse

Politisk aftale om Digital Services Act

Det Europæiske Råd og Europa-Parlamentet har fredag indgået politisk aftale om ”Digital Services Act”, der skal gøre det mere trygt og sikkert at færdes online.

I EU er der lørdag 23. april indgået en aftale om ny regulering af digitale tjenester, Digital Services Act. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har bidraget til det lovforberedende arbejde til forordningen.

Den nye regulering skal – med respekt forbrugernes fundamentale rettigheder, herunder ytringsfriheden samt børns og forbrugeres rettigheder – blandt andet forhindre spredning af ulovligt indhold. Forordningen bidrager også til at sikre, at forbrugere kun kan købe produkter, der lever op til EU´s krav om produktsikkerhed, når de handler online. Desuden vil forordningen øge online beskyttelsen af børn, da den blandt andet indfører et forbud mod markedsføring rettet mod mindreårige, hvis markedsføringen er baseret på en automatisk behandling af de mindreåriges data.

Aftalen om Digital Services Act skal nu formelt godkendes af Europa-Parlamentet og Det Europæiske Råd. Forordningen ventes gradvist implementeret og fuldt implementeret i 2024.

I marts indgik Det Europæiske Råd og Europa-Parlamentet en politisk aftale om Digital Markets Act. Digital Markets Act regulerer de allerstørste online platforme og har fokus på at beskytte de virksomheder, der interagerer med dem samt fremme konkurrencen. Digital Service Act er rettet mod brugerne, og reguleringen omfatter langt flere digitale tjenester.

For yderligere information

Kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på telefon 41 71 50 98.

Links

Pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Når du tilmelder dig, vil du modtage alle pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, herunder om Konkurrencerådets afgørelser, analyser m.v.