Pressemeddelelse

Nets-dom om ulovlige gebyrer offentliggjort

Østre Landsrets dom om, at Nets har taget urimeligt høje gebyrer fra netbutikkerne, når forbrugerne har betalt med dankort, er nu offentliggjort. Dommen har i kort tid været tilgængelig i en version, der ikke var korrekt fortroliggjort.

Onsdag den 17. februar afsagde Østre Landsrets en dom om, at Nets har taget urimeligt høje gebyrer fra netbutikkerne, når forbrugerne har betalt med dankort. Dommen er nu at finde på domstolenes hjemmeside.

I dommen stadfæster Østre Landsret to tidligere afgørelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om, at gebyrerne var urimeligt høje, og at de skulle nedsættes til 1,20 kroner.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen videreformidlede Østre Landsrets dom på sin hjemmeside, men var ikke opmærksom på, at dommen ikke var fortroliggjort korrekt. Straks styrelsen fik kendskab til dette, blev dommen fjernet fra hjemmesiden, hvilket vil sige, at dommen var tilgængelige i tidsrummet 13:45 til 15:40 onsdag den 17. februar.

Personer, som har hentet dommen i det tidsrum, skal være opmærksom på, at det kan være ulovligt at offentliggøre, videregive eller på anden vis anvende versionen. Der henstilles til, at eventuelle kopier slettes.

Østre Landsret har efterfølgende offentliggjort en ikke-fortrolig version af dommen, som er markeret korrekt.

Se Østre Landsrets dom på domstol.dk

Læs pressemeddelelsen om, at Nets har opkrævet ulovlig gebyrer 

For yderligere information

Kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på telefon 41 71 50 98.

Pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Når du tilmelder dig, vil du modtage alle pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, herunder om Konkurrencerådets afgørelser, analyser m.v.

For at se dette indhold, skal du acceptere cookies.