Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af Aramco InvestCo, L.P. og EIG Management Company, LLC’s erhvervelse af fælles kontrol med MidOcean Energy, LLC.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af Aramco InvestCo, L.P. og EIG Management Company, LLC’s erhvervelse af fælles kontrol med MidOcean Energy, LLC.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

Der er ifølge parterne tale om en fusion i henhold til konkurrencelovens § 12 a, stk. 1, nr. 2, jf. § 12 a, stk. 2, idet transaktionen vil medføre, at Aramco InvestCo, L.P. og EIG Management Company, LLC erhverver fælles kontrol over MidOcean Energy, LLC.

Aramco InvestCo, L.P. er indirekte kontrolleret af Saudi Arabian Oil Company, et kapitalselskab etableret i Kongeriget Saudi-Arabien. Saudi Arabian Oil Company er det ultimative moderselskab for Saudi Aramco koncernen og er primært engageret i prospektering, boring og udtrækning af kulbrinte substanser samt behandling, fremstilling, raffinering og markedsføring af disse substanser. Saudi Arabian Oil Company koncernen har omsætning i Danmark gennem aktiviteter, der ikke er relaterede til de markeder, der er omfattet af transaktionen.

EIG Management Company, LLC (”EIG”) er en førende institutionel investor inden for markederne for global energi og infrastruktur. EIG er specialiseret i globale private investeringer i energi og energi-relateret infrastruktur, og deres klienter inkluderer flere førende pensionsselskaber, forsikringsselskaber, fonde og statslige investeringsfonde i USA, Asien og Europa, og EIG har sit hovedkontor i Washington, D.C. EIG har ingen aktivitet eller omsætning i Danmark.

MidOcean Energy, LLC er et amerikansk joint venture-selskab, som blev stiftet i 2022 i staten Delaware. MidOcean Energy vil have markedsvendte aktiviteter, aftage og have selvstændig markedsføring over for tredjeparter for en del af den flydende naturgas (”LNG") fra de australske projekter, som MidOcean Energy tilsigter at investere i. MidOcean Energy har på nuværende tidspunkt indgået aftaler om at erhverve ejerandele i LNG-projekter i Australien, men har endnu ikke gennemført sådanne investeringer, og MidOcean Energy genererer endnu ikke omsætning.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 13. november, kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail: kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion Aramco InvestCo/ MidOcean Energy

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Charlotte Brandt, tlf. 4171 5067 eller e-mail char@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.