Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af Axcels erhvervelse af enekontrol med A/S Brødrene Eegholm Sønderborg, Automatic Syd A/S og Tic Elkas A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af AX VII INV1 Holding ApS’ erhvervelse af enekontrol med NY EEGHOLM HOLDING A/S og Tango Nyt Holdingselskab ApS.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

AX VII INV1 Holding ApS er ejet af fonden Axcel VII, som er kontrolleret og administreret af Axcel Management A/S (”Axcel”). Axcel er en kapitalfond, der primært foretager investeringer i nordiske mellemstore virksomheder inden for fire segmenter: industri, teknologi, forbrugsvarer og sundhedssektoren. Axcel rådgiver og forvalter pt. fire aktive fonde, som i dag har ejerandele i 20 porteføljeselskaber, herunder Init Group ApS.

Init Group ApS er aktiv med salg af automations- og kontrolsystemer og leverer bl.a. PLC-, SCADA- og MES-løsninger samt ERP-løsninger. Init Group ApS leverer derudover eltavler som en del af et samlet automationsprojekt.

NY EEGHOLM HOLDING A/S ejer bl.a. selskaberne A/S Brødrene Eegholm Sønderborg og Automatic Syd A/S (”Eegholm”). Eegholm er specialiseret inden for produktion og salg af eltavler til industrien i form af både styretavler til maskiner og almindelige effekttavler samt salg af el-komponenter. Eegholm beskæftiger sig også med automationsløsninger inden for PLC-systemer.

Tango Nyt Holdingselskab ApS ejer selskabet Tic Elkas A/S (”Tic Elkas”). Tic Elkas er en eltavleproducent, som leverer eltavler til bl.a. store proces- og maskinanlæg med dertilhørende elteknisk ingeniør-, installations- og servicearbejde. Tic Elkas leverer også automationsløsninger inden for PLC programmering. Tic Elkas leverer herudover strømforsyningsløsninger, herunder såkaldte UPS-systemer til bl.a. infrastruktur.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 7. november 2023 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail: kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion AX VII / Ny Eegholm / Tango

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Emma Nedahl Ottesen, tlf. 4171 5111 eller e-mail eno@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.