Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af Ahlsell Danmark ApS’ erhvervelse af enekontrol over KJV A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 29. september 2023 modtaget et udkast til anmeldelse af Ahlsell Danmark ApS’ (”Ahlsell”) erhvervelse af enekontrol over KJV A/S (”KJV”).

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Ahlsell Danmark ApS er ejet af svenske Ahlsell AB, der ultimativt er indirekte kontrolleret af fonden CVC Capital Partners SICAV-FIS S.A. (”CVC”). CVC kontrollerer også STARK Danmark A/S (”STARK”).

Ahlsell driver i Danmark virksomhed med engros- og detailsalg af produkter til installationsbranchen med primært fokus på sanitet, produkter indenfor segmenterne varme, aircondition og kølesystemer – såkaldte HVAC-produkter, samt værktøj og tilbehør. Ahlsells danske engrosvirksomhed drives primært gennem selskaberne Sanistål A/S (”Sanistål”), Ahlsell Ref og VVS-Trading. Sanistål har også detailsalg af produkter med fokus på sanitet, HVAC, og værktøj og tilbehør (herunder arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning) til professionelle kunder. Sanistål har endvidere et begrænset detailsalg af byggematerialer og engrossalg af de nævnte produktkategorier samt stål og metaller til byggemarkeder og andre forhandlere. Ahlsell og Sanistål sælger ikke til privatkunder.

STARK er primært aktiv indenfor detailsalg med fokus på byggematerialer til professionelle kunder, herunder håndværkere og større entreprenører. STARK sælger også installationsprodukter samt værktøj og tilbehør (herunder arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning) til professionelle og private kunder.

KJV er ejet af KJV Finans A/S, der er ejet af en række selskaber og private investorer. KJV er aktiv inden for detailsalg til fremstillingsindustrien med fokus på produkter inden for skærende værktøjer, spåntagning, transmission, teknisk, maskiner, automation, svejsning, mv. KJV sælger også værktøj og tilbehør, inkluderet arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning. KJV sælger ikke til private kunder.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 1. november 2023, kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail: kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion Ahlsell/KJV

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Felix Arsky Grimsbo, tlf. 4171 5212, eller e-mail: fag@kfst.dk, eller chefkonsulent Carina Hilt Jørgensen, tlf. 4171 5048, eller e-mail: chj@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.