Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af Cube III Environments erhvervelse af enekontrol over Urbaser Nordic

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til en forenklet anmeldelse af Cube III Environment S.à r.l.’s (”Cube”) erhvervelse af enekontrol over Urbaser Nordic AS, inklusive dets datterselskaber (”Urbaser Nordic”).

Cube er et porteføljeselskab af Cube Infrastructure Fund III, som er en europæisk infrastrukturinvestor, der blandt andet har investeringer i selskaber, hvis aktiviteter omfatter affaldshåndtering, offentlig transport, fjernvarme og -køling, telekommunikationsnetværk og vedvarende energiproduktion. Cube er fx via koncernforbundne selskaber aktiv med indsamling og behandling af affald i Frankrig, indsamling og behandling af affald samt udnyttelse af affald med henblik på energiproduktion i Storbritannien og udnyttelse af affald med henblik på energiproduktion i Tjekkiet. I Danmark har Cube alene aktiviteter med offentlig transport gennem selskabet Umove.

Urbaser Nordic er specialiseret inden for indsamling af affald for kommuner og industri- og erhvervskunder på tværs af Danmark, Sverige, Norge og Finland. Urbaser har desuden aktiviteter med bortskaffelse af affald og driver genbrugspladser samt varetager levering, håndtering og vedligeholdelse af affaldscontainere i flere kommuner. Endelig udlejer og sælger Urbaser Nordic affaldscontainere til erhvervsmæssigt brug og leverer kommunalt ejede affaldscontainere til privat brug.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest onsdag den 11. oktober 2023 kl. 12.00.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion Cube Environment / Urbaser Nordic

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos specialkonsulent Michael Besjakov Brandt, tlf. 4171 5168 eller e-mail mbb@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.