Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af The Warehouse Hotel A/S’ erhvervelse af enekontrol over driften af Copenhagen Admiral Hotel

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af The Warehouse Hotel A/S’ (”Warehouse Hotel”) overtagelse af driften af Copenhagen Admiral Hotel (”Admiral Hotel”).

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

Warehouse Hotel indgår i Strawberry-koncernen, som er ultimativt ejet af Petter Anker Stordalen og hans børn.

Strawberry-koncernen driver hoteller med tilknyttede aktiviteter, herunder bl.a. restauration og kursus- og konferencefaciliteter, i Danmark, Norge, Sverige, Finland og de baltiske lande samlet under Nordic Choice Hospitality Group (norsk aktieselskab).

I Danmark driver Strawberry-koncernen fire hoteller: Villa Copenhagen, Comfort Hotel Vesterbro, Clarion Hotel Copenhagen Airport og Comfort Hotel Copenhagen Airport. I Danmark råder Strawberry-koncernen samlet over 1.777 hotelværelser, der alle er beliggende i København.

CAH II A/S ejer og driver Admiral Hotel med tilknyttede restauration og kursus- og konferencefaciliteter. Hotellet råder over 366 værelser.

Transaktionen omfatter overdragelsen af driften af Admiral Hotel inklusive varelager og en række medarbejdere. CAH II A/S forbliver ejer af selve hotelejendommen, der som et led i transaktionen udlejes til Warehouse Hotel.     

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 4. oktober 2023 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion The Warehouse Hotel A/S / Copenhagen Admiral Hotel

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Emma Nedahl Ottesen, tlf. 4171 5111 eller e-mail eno@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.