Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af Skovgaard Energy A/S’ indtræden i det selvstændigt fungerende joint venture green.ai ApS

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse fra Skovgaard Energy A/S, Jysk Energi Invest A/S, Niclas Brok Holding ApS og KHS Invest ApS om etableringen af det selvstændigt fungerende joint venture green.ai ApS. I dag udøver de eksisterende ejere fælleskontrol over green.ai ApS, og som led i transaktionen indtræder Skovgaard Energy A/S som ny fælleskontrollerende ejer.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

green.ai ApS er et tradingselskab, der handler med fysiske elkontrakter på globale elbørser. Virksomheden handler bl.a. kortfristede kontrakter, herunder day ahead, intra-day og ubalancekontrakter. Stifterne af green.ai ApS har udviklet algoritmer til handel med el baseret på nye AI-teknikker. Algoritmerne laver prognoser på baggrund af elmarkedsdata, meteorologisk data og energiestimater for elproduktion og strømbelastning.   

Skovgaard Energy A/S er aktive inden for udvikling af vindmølle-, solcelle-, power to X- og biogasprojekter, herunder salg af udviklingsrettigheder til de pågældende projekter samt investering i og drift af vedvarende energiprojekter.

Jysk Energi Invest A/S er en del af Jysk Energi, som er et energiselskab i Nordvestjylland. Igennem Jysk Energi Invest A/S foretages investeringer bl.a. inden for energisektoren.
Herudover har Jysk Energi koncernen bl.a. aktiviteter inden for salg af el- og energiløsninger.

Niclas Brok Holding ApS og KHS Invest ApS har ikke andre aktiviteter end ejerskab af green.ai ApS.     

Det gælder således, at både green.ai ApS, Skovgaard Energy A/S og Jysk Energi Invest A/S har aktiviteter inden for produktion og engrossalg af fysisk elektricitet.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 4. oktober 2023 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail kfst@kfst.dk.

Mrk.: Fusion green.ai ApS

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Emma Nedahl Ottesen, tlf. 4171 5111 eller e-mail eno@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.