Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af Uno-X Danmark A/S’ overtagelse af 57 servicestationer fra DCC Energi Retail A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af, at REITAN-koncernen via sine danske datterselskaber Uno-X Danmark A/S (”Uno-X”) og Reitan Convenience Denmark A/S ("Reitan Convenience") (samlet benævnt ”REITAN”) overtager kontrol over brændstofinfrastrukturen på 57 servicestationer fra DCC Energi Retail A/S (”DCC”).

DCC har siden 2007 forestået brændstofsalget fra de 57 servicestationer på baggrund af et aftalekompleks mellem parterne om leje af brændstofinfrastrukturen på de servicestationerne. REITAN vil gennem Uno-X drive servicestationerne videre.

Overdragelsen af kontrol over brændstofinfrastrukturen på de 57 servicestationer udgør efter Uno-X's vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Uno-X er ultimativt kontrolleret af REITAN, som er en norsk koncern, der bl.a. driver virksomhed inden for dagligvarehandel, servicestationer og ejendomme i Norden og Baltikum. I Danmark driver REITAN Uno-X servicestationer, YX Truck stationer, samt dagligvare- og convenience-butikkerne Rema 1000 og 7-Eleven. Uno-X har 223 ubemandede servicestationer og 73 dedikerede truck-anlæg fordelt over hele Danmark. Uno-X’s primære aktiviteter består i i) detailsalg af motorbrændstoffer (ii) bulksalg af brændstoffer, (iii) opladning af elbiler og (iv) detailsalg af smøreolier og bilvask.

DCC er et dansk datterselskab til DCC Energy Ltd. DCC driver mere end 240 servicestationer under Shell-brandet fordelt over hele Danmark. DCC’s primære aktiviteter består i (i) detailsalg af motorbrændstoffer og (ii) levering af brændstoffer til egne servicestationer. En stor andel (ca. en tredjedel) af de 57 servicestationer som overdrages er placeret i eller omkring København, mens de resterende servicestationer er bredt fordelt på tværs af Danmark typisk i eller omkring store eller mellemstore byer. Der er bl.a. tale om Shell-servicestationerne på: Vodskovvej 16 i Vodskov, Frederikssundsvej 175 i Stenløse, Diagonalvejen 33 i Give, Alleen 5 i Sorø, Nørregade 61 i Frederiksværk og Københavnsvej 53 i Hillerød.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 6. september 2023, kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
E-mail kfst@kfst.dk 

Mrk.: Uno-X/57 servicestationer

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos Sarah Ann Mønsted, tlf. 4171 5266 eller e-mail sam@kfst.dk

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.