Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af BioCirc Group Holding ApS’ erhvervelse af Naturbiogas Sode A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af BioCirc Group Holding ApS’ (”BioCirc”) erhvervelse af Naturbiogas Sode A/S (”Naturbiogas Sode”).

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

BioCirc blev stiftet i 2022 og er aktiv med produktion og engrossalg af biogas gennem datterselskaberne Vesthimmerland Biogas A/S, Iglsø Biogas A/S, Grønhøj Biogas A/S, BioCirc Vinkel Bioags ApS og Ringsted Biogas ApS. BiocCirc sælger i den forbindelse også guarantees of origin certifikater (GoOs). BioCirc aftager husdyrgødning, landbrugsafgrøder og industriaffald til brug for biogasproduktionen. BioCirc ejer herudover Bio Recycling A/S, som indkøber og sælger rest- og biprodukter fra landbruget og industrien til genanvendelse i biogas. BioCirc har på sigt til formål at udvikle, eje og drive vedvarende energiklynger.

Naturbiogas Sode driver et biogasanlæg beliggende i Haderslev. Naturgas Sode er aktiv med produktion og engrossalg af biogas. Naturbiosgas Sode sælger i den forbindelse også guarantees of origin certifikater (GoOs). Naturbiogas Sode aftager husdyrgødning og landbrugsafgrøder til brug for biogasproduktionen.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 5. september 2023, kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
E-mail kfst@kfst.dk 

Mrk.: Fusion BioCirc/Naturbiogas Sode

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos Nanna Snitkjær, tlf. 4171 5230 eller e-mail nvh@kfst.dk. 

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.