Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af AG Investment A/S’ og Lægernes Pensions etablering af det selvstændigt fungerende joint venture AG-LPB VABN HoldCo K/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af AG Investment A/S’ og Lægernes Pensions etablering af det selvstændigt fungerende joint venture AG-LPB VABN HoldCo K/S

Oprettelsen af joint venturet udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

AG Investments A/S er 100 % ejet af AG Gruppen A/S, der er et full-service ejendomsudviklingsselskab, som udvikler og opfører bolig- og erhvervsejendomme.

Lægernes Pension er en pensionskasse for danske læger, der administrerer og investerer pensionsmidler med henblik på opnåelse af afkast til dets medlemmer. Lægernes Pension investerer globalt i både aktier, obligationer og ejendomme.

Ved fusionen påtænker AG Investments og Lægernes Pension at indgå et samarbejde om et nyt ejendomsudviklingsprojekt. I den forbindelse etableres selskabet AG-LPB VABN HoldCo K/S, som skal ejes ligeligt af AG Investment og Lægernes Pension. Parterne vil have fælleskontrol over AG-LPB VABN HoldCo K/S, der vil fungere som et selvstændigt fungerende joint venture, og som skal varetage udviklingen, ejerskabet, driften og salget af det nye ejendomsudviklingsprojekt.

AG-LPB VABN HoldCo K/S’ formål er at drive, udvikle og helt/delvist at sælge private udlejningsboliger beliggende på matr.nr 4178, matr.nr. 4172, matr.nr. 4499, matr.nr. 4146 og matr.nr. 4145, alle beliggende i Sundbyøster, København. Ejendommene står i dag hovedsageligt tomme, men vil i forbindelse med udviklingen blive konverteret til, nedrevet og nyopført til private boliglejemål. En del af ejendommene skal desuden sælges fra og udvikles til almene boliger og botilbud.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest onsdag den 6. september kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
E-mail kfst@kfst.dk 

Mrk.: Fusion AG Investment/Lægernes Pension

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Sinan Cenk Özcan, tlf. 4171 5146 eller e-mail cenk@kfst.dk

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.