Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af Nordic Wood Industries A/S’ erhvervelse af Scandi Byg A/S’ aktiviteter

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af Nordic Wood Industries A/S’ erhvervelse af Scandi Byg A/S’ aktiviteter.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

Nordic Wood Industries-koncernen er inden transaktionen aktiv inden for salg af træbaserede byggematerialer og byggematerialekomponenter så som spær, limtræ, træbaserede væg- og tagelementer og papirisolering gennem selskaberne Lilleheden A/S, Roust Elementer A/S, Palsgaard Spær A/S og Papirisolering Holding. Produkterne sælges gennem byggemarkeder og direkte til entreprenører. Nordic Wood Industries-koncernen har produktion og salg i Danmark og Tyskland og har tillige eksport til Norge, UK og Sverige.

Scandi Byg A/S er aktiv inden for produktion og opførelse af modulbyggeri. Scandi Byg A/S bygger primært som totalentreprenør og hovedentreprenør og indgår typisk i et tæt samarbejde med bygherre, arkitekter og andre rådgivere om udviklingen af et projekt. Herudover producerer og sælger Scandi Byg A/S bygningsmoduler i form af skurvogne og pavilloner.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 28. august 2023 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
E-mail kfst@kfst.dk 

Mrk.: Fusion Nordic Wood Industries/Scandi Byg

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Amalie Cruz Geiger, tlf. 4171 5071 eller e-mail acg@kfst.dk

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.