Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af Nordic Climate Group AB's erhvervelse af enekontrol over SA-AL Køleteknik ApS

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af Nordic Climate Group ABs erhvervelse af enekontrol over SA-AL Køleteknik ApS.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

Nordic Climate Group AB tilbyder gennem dets datterselskaber ydelser inden for service og installation af køle- og varmesystemer i Sverige, Norge og Finland. Nordic Climate Group AB har fire overordnede forretningsområder; i) køling, ii) varme, iii) energi og iv) service. Derudover producerer Perfect Temperature Group AS, der er en del af Nordic Climate Group AB, også visse typer af fryseanlæg, der også sælges uden for Sverige, Norge og Finland. Nordic Climate Group AB er kontrolleret af kapitalfonden Altor (Fund V).

Altor kontrollerer gennem dets fonde en række porteføljeselskaber, herunder Multi-Wing Group A/S, der designer og monterer axial vifter til brug i opvarmnings-, kølings- og ventileringssystemer, dvs. komponenter i temperaturkontrolsystemer.

SA-AL Køleteknik ApS leverer, monterer, reparerer og servicerer alle former for køle-, frost- klima- og varmepumpeanlæg, og leverer bl.a. ydelser i relation til supermarkedsanlæg, klima- og varmepumpeanlæg, køle- og fryserum, vandkølingsanlæg og ismaskiner. SA-AL Køleteknik ApS er udelukkende aktiv i Danmark.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 21. juni 2023, kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail kfst@kfst.dk 

Mrk.: Fusion Nordic Climate Group AB's erhvervelse af enekontrol over SA-AL Køleteknik ApS

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos chefkonsulent Sarah Ann Mønsted, tlf. 4171 5266 eller e-mail sam@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.