Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af NCG Retail A/S’ erhvervelse af kontrol over Skorstensgaard Holding A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget en anmeldelse af NCG Retail A/S’ (”NCG”) erhvervelse af kontrol over Skorstensgaard Holding A/S (”Skorstensgaard Holding”).

Overdragelsen sker som en overdragelse af kapitalandele og indebærer, at NCG, som er et datterselskab under Nic. Christiansen Gruppen A/S, erhverver bestemmende indflydelse i og dermed kontrol over Skorstensgaard Holding.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol. Det betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før den er godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet.

Nic. Christiansen Gruppen A/S importerer, distribuerer, sælger, servicerer og udbyder leasing og finansiering af biler i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Baltikum. Nic. Christiansen Gruppen A/S importerer og distribuerer også originale reservedele til biler af mærkerne Hyundai, Jaguar, Land Rover i og til Danmark.

Terminalen A/S (”Terminalen”), der er et datterselskab under NCG, har hovedsageligt aktiviteter inden for detailsalg af nye og brugte personbiler, samt service og reparationsydelser herunder salg til værksteder og privatkunder af originale reservedele til bilmærker kæden er autoriseret af. Terminalen er autoriseret forhandler og reparatør af personbiler af mærkerne Hyundai, Land Rover, Jaguar, Honda, Suzuki, Mazda, Nissan, BYD og Toyota. Terminalen har forretninger og værksteder i Aarhus, Esbjerg, Odense, Taastrup, Birkerød og Amager.

NCG ejer derudover Bayern AutoGroup A/S (”Bayern AutoGroup”), der er autoriseret forhandler og reparatør af BMW og Mini. Bayern AutoGroup har hovedsageligt aktiviteter inden for detailsalg af nye og brugte personbiler, samt service og reparationsydelser herunder salg af originale reservedele til bilmærker kæden er autoriseret af. Bayern AutoGroup har forretninger og værksteder i Aarhus, Odense, Kolding, Holstebro og Aalborg samt partnerværksteder i Horsens og Sønderborg.

NCG ejer yderligere British MotorGroup A/S (”British MotorGroup”), der er autoriseret forhandler og reparatør af Jaguar og Land Rover. British MotorGroup har hovedsageligt aktiviteter inden for detailsalg af nye og brugte personbiler, samt service og reparationsydelser herunder salg af originale reservedele til bilmærker kæden er autoriseret af.  British MotorGroup har forretninger og værksteder i Søborg og Stockholm.

Skorstensgaard Danmark A/S (”Skorstensgaard”), der er datterselskab under Skorstensgaard Holding, har hovedsageligt aktiviteter indenfor reparation og service af biler. Skorstensgaard er en landsdækkende værkstedskæde, der udfører service og reparationsydelser af alle biler uanset mærke. Skorstensgaard har værksteder i Aalborg, Ballerup, Egå, Esbjerg, Fredericia, Haderslev, Herning, Hobro, Holstebro, Horsens, Ikast, Kolding, Køge, Odense, Randers, Roskilde, Skive, Svendborg, Tilst, Vejle, Viborg og Viby.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 23. juni kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail: kfst@kfst.dk 

Mrk.: Fusion NCG Retail A/S / Skorstensgaard Holding A/S

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Hans-Christian Jørgensen, tlf. 4171 5086 eller e-mail hcsj@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.