Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af fusion mellem Arbejdsmarkedets Tillægspension og Danica Ejendomme

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af Arbejdsmarkedets Tillægspensions (”ATP”) erhvervelse af 50 pct. ejerandele i 16 butikscentre, der inden fusionen er ejet af Danica Ejendomsselskab ApS (”Danica Ejendomme”).

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmel-ser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Fusionen er anmeldt forenklet. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

ATP erhverver ved fusionen halvdelen af Danica Ejendommes ejerandele i 16 butikscentre i Dan-mark, herunder Frederiksberg Centret i København og Friis Shoppingcenter i Aalborg. Fusionen vedrører udlejning af butikslejemål i butikscentre og i begrænset omfang udlejning af kontorlejemål i butikscentre.

Danica Ejendomme investerer i, udvikler og bygger ejendomme, som benyttes til butikscentre, kontorer og boliger. Danica Ejendomme er en del af Danske Bank-koncernen. ATP er oprettet ved lov og har til formål at udbetale lønmodtagere m.fl. tillægspension.

ATP er Danmarks største pensions- og sikringsselskab, og ATP administrerer bl.a. en række sik-ringsordninger og offentlige ydelser. ATP har ejerinteresser i bl.a. Aalborg Storcenter i Aalborg.
 
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle be-mærkninger til fusionen senest den 29. november 2017, kl. 12.

Bemærkninger sendes til:
Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
E-mail kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion ATP/Danica Ejendomme

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos specialkonsulent Nanna Snitkjær, tlf. 4171 5230 eller email nvh@kfst.dk

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.