Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af fusion mellem SEAS-NVE Holding A/S og HMN Naturgas A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til almindelig fusionsanmeldelse af SEAS-NVE Holding A/S’ erhvervelse af 68 pct. af aktierne i HMN Naturgas A/S.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

SEAS-NVE Holding A/S og Eniig Energi A/S har afgivet et fælles bud om at erhverve 100 pct. af aktierne i HMN Naturgas A/S ("HMN"), idet SEAS-NVE Holding A/S erhverver 68 pct. af aktierne, mens Eniig Energi A/S erhverver 32 pct. af aktierne. Straks efter at Eniig Energi A/S og SEAS-NVE Holding A/S erhverver aktierne i HMN, ophørsspaltes HMN med henholdsvis SEAS-NVE Strømmen A/S ("SEAS-NVE") og Eniig Energi Naturgas A/S ("Eniig") som modtagende selskaber. Ved spaltningen opløses HMN uden likvidation ved overdragelse af de samlede aktiver, passiver, rettigheder og forpligtelser til henholdsvis til SEAS-NVE (68 pct. af værdierne) og Eniig Energi Naturgas A/S (32 pct. af værdierne).

Denne anmeldelse vedrører SEAS-NVE's køb af dele af HMN's forretning. Købet af den resterende del af HMN's forretning er anmeldt særskilt af Eniig Energi A/S.

I forbindelse med spaltning af HMN, vil SEAS-NVE erhverve følgende af HMN's aktiviteter:

  • HMN's salgs- og trading aktiviteter på engrosniveau
  • HMN's private naturgaskunder i Østdanmark
  • HMN's finansiering af gasfyr til ovenstående private kunder
  • HMN's små- og mellemstore samt store erhvervskunder i Østdanmark
  • HMN's serviceaktiviteter til ovenstående private og erhvervskunder

 

SEAS-NVE er 100 pct. ejet af SEAS-NVE Holding A/S og ultimativt ejet af SEAS-NVE a.m.b.a. SEAS-NVE koncernen dækker forretningsområderne fiberinfrastruktur, energiproduktion, energidistribution og energisalg, sidstnævnte værende SEAS-NVE's forretningsområde. SEAS-NVE leverer el og energirådgivning i hele landet. Herudover består SEAS-NVE's aktiviteter af balanceansvar, engroshandel, energispareaktiviteter, trading og udelysforretning. Pr. 1. februar 2017 indtrådte SEAS-NVE på markedet for naturgas.

HMN's aktiviteter består af levering og salg af naturgas og biogas til private og små og store detail- og engroskunder i Danmark, handel med naturgas på de europæiske gasbørser, servicering af gasfyr, finansiering af gasinstallationer og rådgivning om energibesparelser til danske kunder.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 28. september 2017 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
E-mail: kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion SEAS-NVE/HMN

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos:
Specialkonsulent Susanne Bo Poulsen, tlf. 4171 5287 eller e-mail supo@kfst.dk.
Specialkonsulent Simon Nguyen Kildeby, tlf. 4171 5272 eller e-mail sing@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.