Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af fusion mellem Eniig Energi A/S og HMN Naturgas A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til almindelig fusionsanmeldelse af Eniig Energi A/S’ erhvervelse af 32 pct. af aktierne i HMN Naturgas A/S.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Eniig Energi A/S og SEAS-NVE Holding A/S har afgivet et fælles bud om at erhverve 100 pct. af aktierne i HMN Naturgas A/S ("HMN"), idet Eniig Energi A/S erhverver 32 pct. af aktierne, mens SEAS-NVE Holding A/S erhverver 68 pct. Straks efter at Eniig Energi A/S og SEAS-NVE Holding A/S erhverver aktierne i HMN, ophørsspaltes HMN med henholdsvis SEAS-NVE Strømmen A/S ("SEAS-NVE") og Eniig Energi Naturgas A/S ("Eniig") som modtagende selskaber. Ved spaltningen opløses HMN uden likvidation ved overdragelse af de samlede aktiver, passiver, rettigheder og forpligtelser til henholdsvis SEAS-NVE (68 pct. værdierne) og Eniig (32 pct. af værdierne).

Denne anmeldelse vedrører Eniig Energi A/S køb af dele af HMN's forretning. Købet af den resterende del af HMN's forretning er anmeldt særskilt af SEAS-NVE Holding A/S.

I forbindelse med spaltning af HMN vil Eniig erhverve følgende af HMN's aktiviteter:

  • HMN's biogas-aktiviteter
  • HMN's private naturgaskunder i Vestdanmark
  • HMN's finansiering af gasfyr til ovenstående private kunder
  • HMN's små- og mellemstore samt store erhvervskunder i Vestdanmark
  • HMN's serviceaktiviteter for ovenstående private og erhvervskunder

 

Eniig a.m.b.a., der ejer 75 pct. af aktierne i Eniig, er et andelsselskab ejet af 383.000 andelshavere i det nord- og midtjyske område. Eniig-koncernen har ca. 1.000 medarbejdere, og er opdelt i fem divisioner, der dækker forretningsområderne el- og varmeforsyning, fiberbredbånd, el- og gassalg, gadelys, energibesparelser samt vedvarende energi. Eniig, der udgør energi-divisionen, beskæftiger sig med energibesparelser samt salg af el og naturgas til privatkunder og erhvervsdrivende.

HMN's aktiviteter består af levering og salg af naturgas og biogas til private og små og store detail- og engroskunder i Danmark, handel med naturgas på de europæiske gasbørser, servicering af gasfyr, finansiering af gasinstallationer og rådgivning om energibesparelser til danske kunder.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 28. september 2017 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
E-mail: kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion Eniig Energi/HMN

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos:
Specialkonsulent Susanne Bo Poulsen, tlf. 4171 5287 eller e-mail supo@kfst.dk.
Specialkonsulent Simon Nguyen Kildeby, tlf. 4171 5272 eller e-mail sing@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.