Øvrige nyheder

Varsling af forenklet anmeldelse af Vestjyllands Andel a.m.b.a.’s erhvervelse af enekontrol med Næsbjerg Foderstofforening a.m.b.a.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af Vestjyllands Andel a.m.b.a.’s erhvervelse af enekontrol med Næsbjerg Foderstofforening a.m.b.a.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

Vestjyllands Andel a.m.b.a. er en andelsejet grovvarevirksomhed, der har sine hovedaktiviteter inden for blandt andet salg af færdigfoder til svin og kvæg, gødning, planteværn, såsæd, mineralblandinger, fabriksfoderblandinger samt foderråvarer til landbruget. Selskabet afsætter primært sine produkter i Jylland og på Fyn. Vestjyllands Andel a.m.b.a. ejer endvidere en række minoritetsaktieposter i selskaber sammen med den andelsejede grovvarevirksomhed Danish Agro a.m.b.a., herunder flere udenlandske agroindustrielle selskaber i blandt andet Finland, Sverige, Tyskland og Baltikum.

Næsbjerg Foderstofforening a.m.b.a. er ligeledes en andelsejet grovvarevirksomhed, der har sine hovedaktiviteter inden for traditionel grovvarehandel med landbruget, inden for de samme produkter som Vestjyllands Andel a.m.b.a. Næsbjerg Foderstofforening a.m.b.a. afsætter primært sine produkter i Jylland.

Fusionen vil få virkning på de danske markeder for foderråvarer, foderfedt, premix, svinefoder, kvægfoder, gødning, planteværn, såsæd, pakke- og katalogvarer, energi og indkøb af korn.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 3. januar 2016 kl. 12.00.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
E-mail kfst@kfst.dk 

Mrk.: Fusion Vestjyllands Andel/Næsbjerg Foderstofforening

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Lærke Louise Flink Ipsen, tlf. 4171 5160 / e-mail lfi@kfst.dk og fuldmægtig Lasse Bo Szuwalski Hansen, tlf. 4171 5019 / e-mail lbh@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.