Afgørelse

Nummer
MTF-23/04009

Emner

  • § 12 - Fusionskontrol

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Pensionskassen for Sygeplejersker og Lægesekretærer, Pensionskassen for Sundhedsfaglige, Pensionskassen for Farmakonomer og Pensionskassen for Socialrådgivere, Socialpædagoger og Kontorpersonale via PKA A/S og A. Enggaard Holding A/S’ etablering af P/S PKAE Ejendom som et selvstændigt fungerende joint venture

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 9. juni 2023 en forenklet anmeldelse af Pensionskassen for Sygeplejersker og Lægesekretærer, Pensionskassen for Sundhedsfaglige, Pensionskassen for Farmakonomer og Pensionskassen for Socialrådgivere, Socialpædagoger og Kontorpersonale ("Pensionskasserne") via PKA A/S og A. Enggaard Holding A/S’ (”A. Enggaard”) etablering af P/S PKAE Ejendom (”PKAE”) som et selvstændigt fungerende joint venture.

Der er tale om en fusion i henhold til konkurrencelovens § 12 a, stk. 1, nr. 2, jf. stk. 2, idet Pensionskasserne via PKA A/S og A. Enggaard har til hensigt, at PKAE fremadrettet skal agere i markedet som en selvstændig virksomhed, der varetager en erhvervsvirksomheds samlede funktioner.