Gå til resume Gå til indhold
 

Find afgørelse

Alle afgørelser
Agnete Gersing

Synspunkter

Et ønske om det umulige

30. september 2014
Nykredit har varslet prisstigninger på boliglån for en stor gruppe kunder. Priserne for kursskæring hæves til konkurrenternes niveau. I juni afgjorde Højesteret, at Nykredit ikke måtte hæve prisen på samme kunders boliglån gennem bidragssatser, fordi Nykredit er forpligtet af et såkaldt tilsagn. Nykredit gav tilsagnet til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2003 for at få godkendt en fusion med Totalkredit.
Se flere synspunkter

Nyheder

 • Konkurrenceankenævnet: Brancheforeningen CAD brød konkurrenceloven

  Pressemeddelelse

  22. oktober 2014

  Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark (CAD) har overtrådt forbuddet mod konkurrencebegrænsende aftaler. Det fastslår Konkurrenceankenævnet, som dermed stadfæster Konkurrencerådets afgørelse fra marts 2014.

 • Streaming udfordrer tv-pakkerne

  Pressemeddelelse

  22. oktober 2014

  Danskerne er vilde med streaming, som gør indhug i den traditionelle tv-tid. Over 90 procent betaler for flere kanaler, end de bruger. Kun få vælger dem fra. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lancerer i dag et tema på den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, som kan give bedre styr på tv-udgiften.

 • Millionbøder på vej til virksomheder i byggekartel

  Pressemeddelelse

  06. oktober 2014

  Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har udstedt bødeforelæg for i alt mere end 27 mio. kr. til 25 virksomheder i det såkaldte byggekartel. Det oplyser chefen for SØIK, statsadvokat Morten Niels Jakobsen, der karakteriserer kartelsagen som en af de mest omfattende, som man hidtil har set i Danmark.

 • Når brancheforeningers kommunikation bliver ulovlig

  Pressemeddelelse

  29. september 2014

  Erhvervslivet har efterspurgt vejledning om, hvad brancheforeninger må og ikke må i forhold til konkurrenceloven, når de kommunikerer med deres medlemmer. Og der har gennem tiden været flere sager om brancheforeningers brud på konkurrenceloven. På den baggrund udgiver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vejledningen "Informationsaktiviteter i brancheforeninger".

Se alle nyheder