Skip navigation

NYHEDER OM UDBUD OG OFFENTLIG KONKURRENCE

Nye regler om krav til dataplacering- også i forbindelse med udbud

23. maj 2019

Efter den 28. maj 2019 er det forbudt at fastsætte dataplaceringskrav for data, der ikke er persondata. Det følger af en ny EU-forordning om frie datastrømme. Forordningen har b.la. til formål at lette virksomheders brug af cloud-løsninger.

​Europa-Kommissionens ESPD-tjeneste er lukket fra den 2. maj 2019

07. maj 2019

Europa-Kommissionen har den 2. maj 2019 lukket for adgangen til ESPD-tjenesten. Ordregivere har pligt til at gennemføre udbud elektronisk, og ESPD’et er dermed integreret i de elektroniske udbudssystemer, som udbydes i Danmark i dag.

Gratis juridisk rådgivning til innovative IT-udbud

01. maj 2019

Europa-Kommissionen tilbyder via European Assistance for Innovation Procurement (Eafip), gratis støtte til offentlige ordregivere, der ønsker at gennemføre innovative IT-udbud. Ansøgningsfristen er den 15. maj 2019.

Åbent hus: Mød statens nye rådgivere inden for indkøb og udbud

21. marts 2019

Snart åbner vi en helt ny rådgivningsenhed, der kan hjælpe medarbejderne i staten med større og mindre indkøb, udbud og kontrakter. Onsdag den 3. april er der ’åbent hus’ i Moderniseringsstyrelsen, hvor du kan møde rådgiverne og høre meget mere om vores ydelser. Tilmeld dig på Campus.

Små virksomheders andel af offentlige kontrakter

20. marts 2019

I artiklen fremlægges nye data, som belyser små virksomheders andel af de offentlige opgaver, som sendes i EU-udbud.

Indkøb af videnrådgivning - helt enkelt

06. februar 2019

Bedre udbud med færre omkostninger. Det er et fælles mål for offentlige indkøbere og virksomheder. Men hvordan tilrettelægger du i praksis et mindre indkøb enkelt og samtidig sikrer en effektiv konkurrence? Ny vejledning om indkøb af videnrådgivning fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser hvordan.

Dialogmøde i Aalborg om bedre udbud med færre omkostninger

06. februar 2019

Kan du styre udenom unødvendige omkostninger, når du sender offentlige opgaver i udbud? Og hvordan optimerer din virksomhed tilbudsprocessen? Find ud af det, når Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen holder dialogmøde den 26. februar 2019 i Aalborg. Hør bl.a. hvordan Hjørring Kommune sikrer effektive udbud, og hvilke erfaringer IT-virksomheden EG A/S har med at deltage i udbud.

Evaluering af udbudsloven er i gang - frist for bemærkninger den 20. februar 2019

06. februar 2019

Erhvervsminister Rasmus Jarlov har i december 2018 sendt et høringsbrev om udbudsloven til en bred skare af interessenter. Med høringen er en planlagt evaluering af udbudsloven nu sat i gang. Bemærkninger til udbudsloven kan sendes til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen frem til den 20. februar 2019.

Europa-Kommissionens ESPD-tjeneste lukker i april 2019

21. januar 2019

Europa-Kommissionen lukker sin ESPD-tjeneste i april 2019. Herefter er det op til medlemslandene at sikre rammerne for brugen af ESPD’et i offentlige udbud. I Danmark har offentlige ordregivere pligt til at gennemføre udbud elektronisk. Det indbefatter også brugen af ESPD’et. ESPD’et er allerede nu integreret i mange elektroniske systemer, der udbydes i Danmark. Udfasningen får ingen betydning for tilbudsgivere, der fortsat skal kunne benytte ordregivers udbudssystem omkostningsfrit.

Ny analyse: Konkurrencen om danske EU-udbud

20. december 2018

Offentlige udbud modtager i snit 3,6 tilbud. Der er dog en betydelig andel af udbuddene, der har modtaget ét eller to tilbud. Få tilbud kan indikere, at konkurrence om de offentlige udbud kan styrkes, evt. ved at sammensætte udbuddet anderledes. Det er dog kun relativt få udbud, som annulleres som følge af begrænset konkurrence. Der er således rimelig konkurrence om de fleste opgaver.

Ny udgave: Vejledning om sociale klausuler i udbud

19. december 2018

Vejledningen giver en gennemgang af "følg eller forklar"-princippet og anvendelsen af sociale klausuler i offentlige kontrakter. Denne udgave er opdateret med nye bagatelgrænser for kontraktværdien og suppleret med et krav om kontraktopfølgning.

Ny vejledning om udbud med konsortier

12. december 2018

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen offentliggør i dag vejledningen ”Udbud med deltagelse af konsortier”. Vejledningen retter sig mod offentlige ordregivere og giver gode råd til, hvordan udbud kan tilrettelægges, så virksomheder for mulighed for at byde som et konsortium.

Dialogmøde i København den 4. december 2018 om bedre udbud med færre omkostninger

04. december 2018

Hvordan holder du styr på omkostningerne, når du sender offentlige opgaver i udbud? Og hvor kan din virksomhed optimere tilbudsprocessen? Få konkrete bud på det, når Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen holder dialogmøde den 4. december 2018 i København.

Ny guide: Sådan vurderer du "klar grænseoverskridende interesse"

26. september 2018

Køber du varer eller tjenesteydelser med en forventet værdi under de gældende EU-tærskelværdier, skal du altid starte med at vurdere, om kontrakten har en klar grænseoverskridende interesse. Er du i tvivl om, hvordan du gør, så hent hjælp i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens nye guide og brug standardskema.

Ny guide: Opdel kontrakten - eller forklar

21. juni 2018

Når du planlægger et udbud, skal du vurdere, om det er hensigtsmæssigt at opdele en kontrakt i delkontrakter, så det bliver nemmere for små og mellemstore virksomheder at deltage i konkurrencen om offentlige kontrakter.

Krav fra 1. juli 2018: Kun elektroniske udbud

14. juni 2018

Alle ordregivende myndigheder skal fra den 1. juli 2018 gennemføre udbud elektronisk. I praksis betyder det, at al kommunikation under en udbudsprocedure skal ske elektronisk, fx gennem et udbudssystem.

Erhvervsministeren: Partnerskaber skal fremme ny udbudskultur med færre omkostninger

14. juni 2018

En ændret udbudskultur og -adfærd hos både offentlige myndigheder og private virksomheder er en nødvendighed for at sænke omkostninger i offentlige udbud.

Ny oversigt med danske OPP-projekter

10. april 2018

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen offentliggør i dag en oversigt på styrelsens hjemmeside, der gør det muligt at se alle kendte danske offentlig-private partnerskaber - såkaldte OPP’er – der er etableret siden 2004.

Ny vejledning om evaluering af tilbud på offentlige udbud

01. marts 2018

Hvilken metode skal du bruge til at finde den rette vinder af dit udbud? Der kan være mange overvejelser, når ordregivere skal vurdere, hvordan en evalueringsmodel skal skrues sammen, så den virker efter hensigten. Ny vejledning fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gennemgår seks forskellige evalueringsmodeller.

Søg nemmere efter certifikater til udbud i eCertis

28. februar 2018

Nu er det blevet nemmere at bruge eCertis - EU-Kommissionens online informationssystem. Systemet er blevet udviklet med et dansk interface og udvidede søgemuligheder.