Social Star
Brug Social Star i hjemmeskolen
Social Star hjælper børn og unge til at forholde sig reflekteret til kommercielle budskaber på sociale medier og er nu tilpasset til brug i ’hjemmeskolen’ i den nuværende Corona-situation.
Social Star er gratis materiale til faget Dansk, som giver børn og unge i 5.-7. klasse de grundlæggende kompetencer i forhold til at identificere og afkode kommerciel kommunikation på sociale medier.
I hjemmeforløbet har vi plukket de aktiviteter ud, som børn og unge selv kan lave uden alt for meget forældreinvolvering. De fleste aktiviteter er nemlig bygget op på den måde, at hjemmeeleven ser en video og bagefter får en opgave. For at komme i gang, klikker I jer blot ind på linksene herunder og logger ind med barnets UNI-login.
De steder, hvor der står fx står ”snak med en sidemand” eller ”diskuter i klassen”, anbefaler vi, man enten aftaler at Facetime om det med en ven fra klassen, eller skriver det ned. Udbyttet af aktiviteterne vil stadig være indsatsen værd.
Links til forskellige aktiviteter i Hjemmeforløb Social Star:
Det skræddersyede internet
I bruger sikkert internettet mange gange dagligt, men har I tænkt over, hvordan teknologien på skærmen hænger sammen? Det er nemlig ikke tilfældigt, hvad I møder på internettet og især på sociale medier. Internettet er i høj grad tilpasset til jer.
> Mellemtrin: Det skræddersyede internet
> Udskoling: Det skræddersyede internet
Reklamer i forklædning
Når en influencer viser en ny jakke frem, kan det være svært at gennemskue, hvorfor han gør det. Nogle gange har han nemlig fået den gratis fra en virksomhed, så han kan fortælle om jakken til sine følgere. Lær hvad der sker "bag skærmen", når en influencer viser et produkt frem.
> Mellemtrin: Reklamer i forklædning
> Udskoling: Reklamer i forklædning
Skjult reklame?
Det er svært at vide, hvad der er op og ned, når det handler om, hvad en influencer må dele på de sociale medier. Der gælder nemlig også nogle særlige regler, når det kommer til børn og unge. Se en film med Ulv og Silas, der interviewer Forbrugerombudsmanden.
Onlinefælder
Når du ser et godt tilbud på sociale medier, er det godt at være kritisk, inden du køber noget. Nogle virksomheder kan nemlig være ude på at tjene flere penge på dig, end det lige ser ud til. Lær at spotte en online fælde.
Unge influencere
Hvis en influencer får en gave af en virksomhed og fortæller om produktet på et socialt medie, er der tale om reklame – og så skal det skrives tydeligt. Morten Münster er influencer og fortæller om hvordan, det foregår, når han bliver kontaktet af virksomheder, og hvorfor han ikke altid siger ja.
> Mellemtrin: Unge influencere