Pressemeddelelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen henter ny vicedirektør fra De Økonomiske Råds sekretariat

Jesper Gregers Linaa er udnævnt som vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Han kommer fra en stilling som vicedirektør i De Økonomiske Råds sekretariat.

I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil Jesper Gregers Linaa blandt andet skulle arbejde med styrelsens konkurrence- og forbrugeranalyser samt have fokus på forbruger- og udbudsområdet. Hans fremtidige hjemmebane bliver således det tværfaglige felt mellem økonomi og jura. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har ansvaret for udbudsloven og flere forbrugerbeskyttende regler. Styrelsen bidrager desuden til udviklingen af ny forbrugerpolitik med afsæt i adfærdsvidenskabelige eksperimenter og analyser af forbrugernes forhold.

Jesper Gregers Linaa er uddannet cand. polit i 2001. Efter et lille år som økonom hos Danske Bank, skrev han ph.d ved Økonomisk Institut, Københavns Universitet. Herefter blev han ansat i det daværende økonomi- og erhvervsministerium for siden at skifte til De Økonomiske Råds sekretariat. Her har han været ansat indtil i dag, bortset fra en periode i 2012, hvor han havde en stilling som kontorchef i Finansministeriet. I 2019 blev Jesper Gregers Linaa udnævnt som vicedirektør i De Økonomiske Råds sekretariat.

For en del polit-studerende vil Jesper Gregers Linaa være et kendt navn. De seneste 12 år har han sideløbende med sin fuldtidsstilling været ekstern lektor på Københavns Universitet og undervist i introducerende makroøkonomi.

Jesper Gregers Linaa indtræder i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktion 1. november 2022. Direktionen består i øvrigt af direktør Jakob Hald, vicedirektør Tine Rønde og vicedirektør Jacob Schaumburg-Müller. Jesper Gregers Linaa afløser Mette Rose Skaksen, der i dag er viceadministrerende direktør i Green Power Denmark.

For yderligere information

Kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på telefon 41 71 50 98.

Pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Når du tilmelder dig, vil du modtage alle pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, herunder om Konkurrencerådets afgørelser, analyser m.v.