Pressemeddelelse

Peugeot Forhandler Foreningen betaler bøde i konkurrencesag

Peugeot Forhandler Foreningen har erkendt at have overtrådt konkurrenceloven ved at have vedtaget en kollektiv boykot af bilportalen bilbasen.dk. Foreningen har derfor accepteret at betale en bøde på 500.000 kroner.

Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Tine Rønde, siger:

Det hæmmer konkurrencen, når forhandlere indgår aftaler om ikke at annoncere deres biler på en bestemt bilportal, og det er som udgangspunkt i strid med konkurrenceloven. Peugeot Forhandler Foreningens kollektive boykot af bilbasen.dk betød, at bilportalen stod ringere i konkurrencen med sine konkurrenter, ligesom forbrugerne fik færre biler at vælge imellem.

Peugeot Forhandler Foreningen har overfor National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) accepteret at betale en bøde på 500.000 kroner for at have overtrådt konkurrenceloven.

I februar 2022 afgjorde Konkurrencerådet, at Peugeot Forhandler Foreningen har overtrådt konkurrencelovens forbud mod konkurrencebegrænsende aftaler ved at have vedtaget en kollektiv boykot af bilbasen.dk for at fremme forhandlernes egen handelsplatform biltorvet.dk. Boykotten fandt sted i perioden ultimo 2012 til i hvert fald august 2014.

Konkurrencerådet politianmeldte Peugeot Forhandler Foreningen til NSK, som har stået for det strafferetlige sagsforløb.

Peugeot Forhandler Foreningen er en sammenslutning af selvstændige bilforhandlere i Danmark, som forhandler og/eller servicerer biler af mærket Peugeot. Medlemmerne sælger blandt andet brugte biler.

Bilbasen.dk og biltorvet.dk er digitale platforme til annoncering af primært brugte biler. Den fungerer som bindeled mellem på den ene side potentielle bilkøbere og på den anden side professionelle bilforhandlere samt private, der sælger brugte biler.

For yderligere information

Kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på telefon 41 71 50 98.

Pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Når du tilmelder dig, vil du modtage alle pressemeddelelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, herunder om Konkurrencerådets afgørelser, analyser m.v.