Ny vejledning om konsortier og konkurrenceregler

25. april 2018

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har offentliggjort sin nye vejledning om, hvordan konsortiesamarbejder vurderes efter konkurrencereglerne. Erhvervsorganisationer har efterlyst og givet input til vejledningen, der er godkendt af Konkurrencerådet.

Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Bitten Thorgaard Sørensen, siger:

”Vi håber, at vejledningen vil hjælpe virksomheder og deres rådgivere med at træffe de rigtige valg. Formålet er at vejlede om, hvordan man undgår konsortier, der er ulovlige og fører til færre, dyrere og dårligere bud. Omvendt kan man også læse, at der er rige muligheder for at indgå i konsortier så længe de er til gavn for konkurrencen og forbrugerne.”

”Processen om den nye vejledning har været omfattende. Undervejs har vi lyttet til erhvervslivet og sparret med konkurrencemyndigheder i andre lande.”

Vejledningen ”Konsortiesamarbejde i forhold til konkurrenceloven” har fokus på de konsortier, virksomheder indgår for at byde sammen på en udbudt opgave. Vejledningen er godkendt til offentliggørelse af Konkurrencerådet.

Den nye vejledning henvender sig både til rådgivere og til virksomheder. Samtidig indeholder den eksempler og en række afgørelser fra myndigheder i Danmark og andre EU-lande, samt konkrete råd til virksomheder, der overvejer at indgå et konsortiesamarbejde.

Vejledningen tager højde for de seneste ændringer i konkurrencelovens bagatelregler, som trådte i kraft ved årsskiftet til 2018.

En engelsk version af vejledningen vil også blive udgivet. Desuden arbejdes med at revidere vejledninger om konsortier i forhold til udbudsreglerne.

For yderligere information kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på telefon 41 71 50 98.

Læs vejledningen her 

Pressefoto af Bitten Thorgaard Sørensen